Alla inlägg under juli 2007

Av Sara - 8 juli 2007 20:12

har nu gått, och jag hoppas verkligen att min sista vecka kommer att innehålla lite sol iallafall..


Visserligen är det inte av största vikt med sol på semestern, utan det är just känslan av att vara ledig som är bäst.. Men LITE sol kan man få iallafall.. Tydligen hade det varit fint väder här, när vi var neråt i landet.. Ska tydligen finnas solchanser tis-tors, så då ska jag ligga i solsängen och njuta..


Fast å andra sidan ska jag inte klaga.. Drar ju till Turkiet om 1,5 mån och då räknar jag med att det ska bli soligt.. Fast med min otur så har det väl hänt ngt sensationellt på väderfronten så det kanske blir ösregn..

Av Sara - 8 juli 2007 12:13

Har blivit utmanad av Kajsa... 



Nämn något som gjorde dig glad igår: Oj.. Det fanns en hel del som gjorde mig glad igår.. Men jag tror nog att barnens lyckliga ansikten när de badade på Skara Sommarland gjorde mig gladast..


Vad gjorde du kl 08 imorse? Sov


Vad gjorde du för 15 min sedan? Pratade i telefon med min lillasyster


Det sista du sa högt? Va?


Det senaste någon sa till dig: Får jag ta en kexchoklad? (C undrade)


Vad har du druckit idag? Kaffe


Vad var det senaste du åt? En kokostopp


Vad var det senaste du köpte? Ett kort på när C och F åkte Newton på Sommarland


Vad är det för färg på din ytterdörr? Vit


Vad är det för väder hos dig nu? Mulet, regnigt och grått


Godaste glassmaken? Choklad


Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Inte kärlek, men attraktion


Sover du tungt? Ja


Drömmer du mardrömmar? Det händer


Trivs du med ditt jobb? Ja


Favoritklädsel? Klänning och leggings (sommartid), jeans och topp (vintertid)


Favoritlåt just nu? Ingen just nu


Vad ser du om du tittar till höger?  Panelgardin


Vad gör dig glad just nu? Att jag har semester 6 dgr till


Vad ska du göra härnäst? Ingen aning


Höger el vänsterhänt? Höger


Humör just nu? Känner mig ganska neutral i humöret


Favoritgodis?  Ferrari-bilar


Kläder just nu? Svarta tunna byxor, t-shirt


Sommarplaner? Har redan avklarat sommarplan nr 1 (se tidigare inlägg). Kvar återstår nu semesterresan till Turkiet tillsammans med M.


Hur många kuddar sover du med? 4


Spelar du ngt instrument? Nej, inte aktivt. Har dock tidigare spelat blockflöjt, altblockflöjt samt oboe. Kan också spela piano (självlärd)


Morgon eller nattmänniska? Morgonmänniska


Vad är viktigast för dig? Att nära och kära runt omkring mig har det bra


Är du kittlig? Ja, lite grann


Snarkar du? Nej


Stjärntecken? Lejon


Äckligaste insekten? Oj, det är svårt.. Hatar alla insekter, men det är nog fästingar, eller spindlar.. Nej, kan inte välja så jag väljer alla..


Stökigt el välstädat? Mittemellan


Längtar du mest efter just nu? Att lönen ska komma.. Har spenderat alltför mycket pengar på semestern..

Av Sara - 8 juli 2007 08:55

En liten lista på vilka som var barnens favoritkaruseller..


Liseberg

A: Flumeride och Jukebox

C: Lisebergsbanan och Jukebox

F: Flumeride och Jukebox



Skara

A: Gruvbanan

C: Newton

F: Newton



En sammanfattning är att barnen tyckte att Skara Sommarland var roligare än Liseberg (även om Liseberg var superkul), men jag tror att det har att göra med att det var första gången som barnen var på Sommarland.. Liseberg var vi ju ner till förra sommaren också..  Men nu har vi sagt att det inte blir Liseberg på ngr år.. Kände själv att det var inte alls lika roligt som förra året när vi var där.. Man får inte åka för ofta till såna ställen...

Av Sara - 7 juli 2007 21:47

Nu är vi hemma efter ngr hektiska dagar.. Åkte kl 5 i torsdags morse och anlände till Kärralunds camping i Göteborg vid 10-tiden.. Stod startklara utanför Liseberg i hällregn kl 11.. Det regnade non-stop, fram till kl 15, då det slutade.. Dock bekymrade inte regnet varken barn eller Micke utan de åkte så glatt i alla karuseller.. Jag åker ju inte karuseller, eftersom jag blir illamående bara av att stå bredvid och titta på.. Det positiva var ju att det inte var så mycket folk, och därmed heller inga större köer att tala om..



Åkte väl tillbaka till campingen till 19-tiden, och när vi har packat ur bilen så öppnar sig skyarna.. Att försöka sova i det regnandet var en omöjlighet då det var plåttak på stugan och det smattrade som en k-spruta. Somnade efter mycket om och men, och vaknade sen på fredag morgon, redo för en ny dag på Liseberg. Städade ur stugan och checkade ut. Var återigen på Liseberg till 11.. Skillnaden nu var att det faktiskt var lite soligt ute, vilket ökade på besökare på Liseberg.. Dock var det inte farligt mycket folk, men betydligt mer än på torsdagen..



Hade stämt träff med en listkompis som bor i Göteborg och vars dotter brevväxlar med Flisan.. Så självklart ville ju tjejerna träffa varann.. Det blev ngr trevliga timmar ihop på Liseberg, och naturligtvis började det regna.. Den här gången tröttnade vi och lämnade Liseberg för det här året runt 16-tiden. Satte oss i bilen och nu fick vi uppleva det kraftigaste regnväder som vi någonsin upplevt.. Det gick knappt att köra, och på vägen till Skara så åkte vi förbi en trafikolycka..



Nåväl, strax före Alingsås hade det slutat regna, och när vi kom till Skara Sommarlands camping så sken solen och det var snustorrt i backen.. Installerade oss i stugan och gjorde inte många knop den kvällen.. Försov oss imorse och vaknade 40 min innan vi skulle vara utcheckade från stugan.. Då skulle vi hinna äta frukost, packa ihop samt städa stugan.. Men vi hann.. 8 min innan tiden för utcheckningen hade passerat så var vi och lämnade ifrån oss nyckeln. Sen var det in på Skara Sommarland, och trots regngråa moln på hela himmeln så badade barnen och åkte rutschbanor för glatta livet.. Fick slita upp de ur bassängerna till slut när deras läppar hade blivit alldeles för blå. Sen blev det karusellåkning, och ngt som förvånade mig var att F och C ville åka motocross, gokart och fyrhjuling medan A inte var ett dugg intresserad av det..



Men nu är vi hemma igen som sagt, och det ska bli väldigt skönt att få sova i min egen säng inatt..

Av Sara - 4 juli 2007 09:00

på din födelsedag.. Hoppas att du får en bra födelsedag och att tårtan vi bakat är god..


Imorron far vi neråt och kommer hem sent på lördag kväll, och A är nog den som längtar mest.. Han pratar och frågar hela tiden om när vi ska åka.. Tyvärr ser ju inte vädret ut att vara det mest optimala för Liseberg och Skara Sommarland-besök, men M hävdar att det inte gör ngt.. Så jag litar väl på honom då.. Det finns ju faktiskt regnkläder.. Eller som man alltid fick höra.. Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder..



Måste åka förbi Jessica idag och hämta hem C´s baddräkt som har fastnat där.. Får se om de har kommit hem från Norrland än.. Annars blir det till att köpa en ny baddräkt.. Tror iofs inte att mina barn kommer vara så sugna på att bada på Skara, men de kan ju få för sig ngt.. Det ska ju vara 15 grader och regn...Jippi!!! Göteborg inte så väldigt mycket bättre, dock varmare och en och annan solglimt.. Jaja, värre har man varit med om..

Av Sara - 1 juli 2007 16:58

Nu har jag äntligen gått på semester.. Gud, vad jag ska njuta av varenda ledig sekund..

Är totalt sopslut i huvudet efter en tuff arbetsdag.. Kan säga så mycket som att en viss patientkategori är väldigt påhittiga (och då menar jag verkligen påhittiga), och behöver konstant bevakning för att inte göra sig själva illa..



Nej, nu ska jag slänga mig på sängen och fortsätta läsa Stieg Larsson´s Män som hatar kvinnor..

Ovido - Quiz & Flashcards