Alla inlägg under april 2009

Av Sara - 17 april 2009 21:45

Inte trodde jag att solen skulle ta så bra som den tydligen gjorde.. Gick ut å satte mig i solen vid 14-tiden för att läsa senaste Cosmopolitan.. En liten ålderskris kanske jag har (dock funderar jag inte på bilbyte som vissa andra, nej för jag gör mig av med min bil istället), men den är rätt roande.. Om inte annat så får man en MASSA tips om hur man ska få killen med K att falla för just mig *ler*..

Där satt jag i solen med ett glas cola och bara hade det bra.. Säga vad man vill, men att ha en trädgård att gå ut och sätta mig i är ngt jag kommer sakna.. Istället får jag sitta bakom ett spyräcke, och tråna efter solen.. Men det kanske finns ngn balkong som jag kan få låna ibland iallafall.. Efter ett tag kom M och A ut oxå, men A försvann iväg till nån kompis lika fort som han kom ut.. M däremot satt kvar med mig (och drack en del öl, nåja jag tog en klunk jag oxå fast jag inte ens gillar öl, men just den klunken var god där ute i solen) till klockan var 17, och jag insåg att det var rätt kallt, och jag förflyttade mig till altan istället.. M följde oxå med, för vi hade en rätt "livlig" diskussion..


Och nu mina vänner, så svider det rätt bra i skinnet.. Syns ju iallafall att jag hade ett linne på mig *ler*.. Behövde inte åka ner på stan och köpa det där solkortet som jag tidigare idag hade funderingar på att göra.. Får göra det nån dag när det är dåligt väder..

Av Sara - 16 april 2009 21:34

Helt plötsligt går det undan.. Från att ha gått omkring och trott att det är 18 dgr kvar tills jag flyttar, så är det nu bara 8-9 dagar.. Idag ringde nämligen hon som bor i lgh just nu, och berättade att hon kommer vara utflyttad och klar nästa fredag eller lördag.. Självklart vill jag ha nycklarna så fort det bara går, utan tvekan.. Så vi ska höras i mitten av nästa vecka.. Synd bara att jag tagit semester v 19, eftersom det var den veckan som jag trodde att jag skulle flytta.. Nåja, får väl ägna den veckan åt att tapetsera om i sovrummet.. Så det lär ju inte stå så mycket annat i mitt sovrum än en säng.. Finns ju ingen anledning att ställa iordning där inne när allt ändå ska ut därifrån efter ett tag.. Eller så väntar jag ännu längre med att tapetsera.. Känner jag mig själv rätt (vilket jag borde göra) så får jag väl ett ryck nån natt och börjar tapetsera själv.. Fast det kan ju bara sluta i en total katastrof..


Har även varit en sväng på mitt jobb idag fast inte i rollen som sjuksköterska (jo fram till kl 15 när jag slutade), utan som anhörig.. C, den ungen, hade nämligen varit till grannen o hoppat studsmatta och lyckades göra sig illa rätt rejält på ena underarmen.. Så det blev en sväng till ortopeden och röntgen.. Å det har nog aldrig gått så fort nångång på akuten.. På 3 timmar var vi helt klara med allt.. Blev servad med info om när det skulle bli hennes tur, de snabbade på röntgensvaren osv och jag tror nästan mina arbetskamrater sprang mer hos oss än hos deras patienter.. Har faktiskt helt underbara å gulliga arbetskamrater, och den dagen jag behöver söka vård på akuten, så kommer jag känna mig i helt trygga händer.. Vet att jag var jätteorolig när jag skulle sluta på psyk om hur det skulle bli på akuten, eftersom jag var övertygade om att det inte fanns så bra personal någon annanstans än på psyk, men jag måste säga att personalen på akuten är minst lika underbara dom, och det var precis lika lätt att komma in i deras arbetsgrupp som det var när jag började på psyk..

Av Sara - 14 april 2009 08:44

Nu har jag nog lyckats lista ut vad det var som gjorde att jag hade så ont i magen.. En snabb titt i min kalender gjorde att jag snabbt räknade ut att det nog var ägglossning jag hade..


Det roliga är ju att jag ALDRIG har känt av varken ägglossning, PMS eller mens.. Blir lika chockad varje gång jag får mens, eftersom jag inte får ngn förvarning, utan den bara kommer hux flux..


Men det är ju trevligt att vid 33-års ålder få uppleva hur det känns med ägglossning :).. Fast jag förstår inte hur det ens är tänkt att kunna ha sex vid ett sånt tillfälle, för så ont som det gjorde så är sex inte det första jag tänker på, oavsett hur gärna jag skulle vilja ha barn..

Av Sara - 13 april 2009 07:23

Igår kväll och inatt trodde jag att jag skulle få åka till jobbet som patient.. Hade så otroligt ont i magen, så tom M blev orolig.. Kunde inte ligga, stå upprätt och jag visste inte hur jag skulle bete mig för att lindra det hela.. Men envis som jag är så vägrade jag att göra något annat än att gå och lägga mig.. Och nu är det onda borta, så nu funderar jag inte mer över det..


Idag kommer barnen hem efter att ha varit i Uppsala hos mina föräldrar och min syster sen i fredags.. Är äntligen ledig efter att ha jobbat sen i torsdags, och idag händer det inte mycket för min del.. Ska väl sätta mig ner och skriva på D-uppsatsen.. Har inte tagit tag i den på säkert 1 månad, och om 1 månad ska den vara klar, så det är nog dags..

Av Sara - 10 april 2009 17:31

Jaha, så har man då fått en 40-års kris enligt M.. Tydligen är det så det är när man väljer att färga håret i 3 olika färger.. Ja, vad säger man? Åter igen har jag fått bevisat att karlar inte har koll på nånting.. Jag är ju faktiskt bara 33 år.. Alltså är det 7 år kvar till en eventuell åkderskris.. Tvärtom trivs jag väldigt bra med att vara 33 år.. Jag vet vad jag vill, är säker på mig själv och trivs med mig själv.. Kan det bli så mycket bättre?


Nej, nu är det dags att snart skölja ur färgen i håret, och sen bli klippt..

Av Sara - 7 april 2009 10:38

På fredag kommer min syster hit för att klippa och färga mig.. Har hittat en så otroligt snygg frisyr med tillhörande färgning/slingor.. Trots att jag har en syster som är frisör så är det väldigt sällan som jag faktiskt kommer till skott och fixar frisyren.. Men nu ska det äntligen bli av.. Dessutom ska jag sitta hårmodell för henne när hon avlägger sitt gesällbrev i mitten av maj.. Säga vad man vill, men frisyren jag vill ha är grymt snygg..

Av Sara - 4 april 2009 22:21

om man bortser från att barnen är hemma och springer och snor godis av mig.. Men å andra sidan får jag väl igen, eftersom jag inatt snodde godis av andra *ler*.. Helt plötsligt var godispåsen tom, och jag förstår inte alls hur det gick till..


M är på bio och skulle sen gå ut på krogen med ngr klasskompisar.. Han frågade om jag kunde hämta honom inatt, men med tanke på att jag inte sovit mer än 4 timmar sen i fredags, så vet jag inte om jag är så säker bilförare.. Så han får ta sig hem på eget bevåg.. Dessutom tog jag en cider för att varva ner, så nu kan jag verkligen inte hämta honom..


Är det så här mina helger kommer se ut sen när jag flyttat? Antingen så kommer jag jobba eller ha mina barn.. Här har man förmånen att  kunna jobba 1 helg av 3, men jag väljer frivilligt att jobba varannan helg.. Mycket beror ju iofs på att jag inte kommer ha en alltför bra ekonomi, eftersom jag kommer få betala underhåll till M.. Men det gör jag så gärna för att kunna låta barnen få bo kvar här i huset.. Det blir en stor omställning för dom ändå när jag flyttar, så ngn trygghet ska dom få ha kvar..


M och jag satt och pratade ikväll innan han stack iväg, och han konstaterade att han inte alls hängt med i svängarna, och tycker allt gått så fort.. Jag kan förstå honom, eftersom jag gick i tysthet och "genomförde" skilsmässan, och sen så släppte jag bara bomben, fast jag hade faktiskt förvarnat ett tag innan.. Men för min del så har det inte alls gått fort.. Men sen vet M att jag är en person som inte drar benen efter mig, utan har jag bestämt mig för ngt så ska det ske utan större dröjsmål.. Han och jag flyttade ju ihop efter 2 månader när vi träffades, fick barn nr 1 ca 2,5 år efter, gifte oss inom 3,5 år osv.. Så han vet egentligen att det här var ungefär vad han kunde förvänta sig när jag talade om att jag ville skiljas.. Det är inte bara på jobbet jag är en Duracell-kanin, utan även privat *ler*, fast nu börjar jag känna att mina batterier är rätt urladdade.. Ska bara se till att dom inte laddar ur före min flytt, för när jag flyttat så ska jag verkligen bara ta det lugnt, ladda upp batterierna efter en jobbig höst/vinter och bara njuta av att det är vår med allt vad det innebär..







Av Sara - 4 april 2009 13:43

Sitter här och är lite småseg i skallen.. Igår kväll när jag jobbade på mitt ordinarie jobb så fick jag ett telefonsamtal där jag blev tillfrågade om jag ville jobba en extra natt på psyk.. Nu var det ju framförallt nattens sällskap i form av bra och rolig personal som fick mig att tacka ja, även om pengarna inte är så fel heller.. Men när jag klev av passet imorse så var jag så trött så jag såg dubbelt.. 18 timmars jobb blev det, även om vissa under natten ansåg att jag inte jobbade, utan bara var vaken.. Det är ju tur att jag inte är den som skäms eller bryr mig nämnvärt över hur jag ser ut, för inatt var jag ingen vacker syn.. Rufsig i håret, trött och sliten kan väl kortfattat beskriva mig.. Dessutom så händer det ngt med min röst när jag är så där otroligt trött, så jag lät ju dessutom som jag-vet-inte-vad..


Sen kom jag hem, och det slår aldrig fel men när klockan är 11 så är jag vaken och superpigg, oavsett hur trött jag är när jag lägger mig.. Gick faktiskt och la mig igen och sov en timme igen, men nu är jag vaken.. M och barnen är i Västerås och badar, och själv så sitter jag och väntar på att kaffet ska bli klart..


Det är rätt roligt att höra vad folk har för tidsperspektiv.. Det är exakt 1 månad kvar tills jag flyttar.. För både mig och M känns det som en väldigt lång tid, och vi ser båda framemot när jag flyttar, eftersom det är en väldigt påfrestande situation att bara gå här hemma och vänta.. Vi vill båda avsluta den här tiden på ett värdigt sätt mot varann, men vi känner bägge två att det är en irriterande och lite kylig stämning hemma.. Inte så att vi är osams, men vi har helt enkelt inget att prata om längre.. Så för mig känns just 1 månad lika långt som 10 år.. Däremot så tycker alla andra att 1 månad är jättekort tid.. Å jag vet att den här månaden kommer att gå precis lika fort som alla andra månader gör, men det är såååå drygt att bara gå och vänta.. Allt är istort sett klart.. Det är bara flyttlasset kvar..


Men vad är det som händer med mig? M ska nog hålla tyst och inte få mig på en massa tankar med sitt snack om att jag och graviditet.. Eller är det så att det är våren och dess vårkänslor som får mig att bli helt ur balans? Nu ser jag magar och små nyfödda bebisar överallt.. Är det möjligen så att jag har gått och blivit bebiskär? Min mamma ringde tidigare idag och höll på att skrika rätt ut att jag har väl barn så jag klarar mig nu *ler*.. Njae,jo, kanske typ nåt sånt fick jag ur mig.. Men en liten bebis skulle nog inte vara helt fel ändå *ler*...

Ovido - Quiz & Flashcards