Alla inlägg under april 2009

Av Sara - 3 april 2009 07:42

Igår var jag åter igen till IKEA (tycker de borde ha ett bonussystem med återbäring för oss som handlar mycket), men den här gången var jag tvungen att ha med mig M för bärhjälp.. Köpte köksbord med stolar och bokhylla, och det var lite tungt att bära det själv.. Så då fick han lov att följa med, vare sig han ville eller inte.. När vi går där på IKEA och inte säger så mycket till varandra, så kläcker han helt plötsligt ur sig en fråga om vad jag skulle göra om jag blev gravid inom 1 år.. Ursäkta men vad sa du? var allt jag fick fram.. Jag har ju inte liksom gått och planerat att jag ska ha fler barn.. Var tvungen att fråga varför han undrade det, men det fick jag inget svar på.. Var tvungen att tänka ett tag, och det svar jag sa förvånade faktiskt mig själv.. Om jag träffar ngn och inleder ett seriöst förhållande och denna ngn vill ha barn med mig, så är det inget som är omöjligt.. Framförallt om denna ngn inte har barn sedan tidigare.. Men det är heller inget som jag går omkring och planerar..


På vägen till IKEA pratade jag och M lite om sex och närhet.. Vet inte hur vi kom in på det, men jag tror att det var när jag började prata om att jag behöver skaffa ett preventivmedel.. Har ju inte behövt använda det på många år, eftersom M steriliserade sig när A var runt 1,5 år.. M konstaterade att det kommer bli jobbigt att inte ha sex, och jag är ju så sympatisk så jag föreslog att om det nu skulle vara så jobbigt att inte få ha sex så finns det flera alternativ; a) inleda ett förhållande just för att få ha sex b) springa runt och ligga lite här och där om ett förhållande inte lockade c) försöka klara av att inte ha sex oavsett hur svårt det är.. Själv konstaterade jag att just själva sexbiten inte är ngt som jag kommer tycka är svårt att vara utan, för min del är det mer närhet som jag kommer sakna.. Att ha ngn att kramas och pussas med, hålla handen, mysa framför tv´n osv.. Tänk vad tjejer och killar tänker annorlunda..


Pratade även igår med min kära kompis och fd kollega J, och jag ska tydligen ha en inflyttningsfest har hon bestämt *ler*.. Jag som aldrig mer skulle gå ut efter mars månad.. Hmm, hur ska jag göra nu då?

Av Sara - 2 april 2009 14:20

Har precis kommit hem efter att varit till stan en sväng för att fixa mina ögonbryn.. Snacka om att jag helt plötsligt blivit fåfäng *ler*.. Nej, det finns nog ingen som är så ofixerad vid utseende som jag.. Men nu är dom iallafall färgade och vaxade.. Ska tillbaka om 8 veckor för att fixa dom igen.. Känner att jag faktiskt vill unna mig själv ngt i dessa tider och 270:- var åttonde vecka tycker jag inte är farligt..


Var nervös över att det skulle göra ont, men det kändes ju knappt nånting.. Det som gjorde "ont" var vaxet, men inget annat.. Hon sa att det gör mer ont att plocka ögonbrynen, och det håller jag faktiskt med om.. För det gör förjävligt ont.. Minns hur jag skrek av smärta när min kära lillasyster B skulle plocka mina ögonbryn.. Föda barn kan jag göra flera ggr om, men plocka ögonbryn med pincett.. Nej, det gör jag inte..


Apropå föda barn.. Har 2 jobbarkompisar som är gravida och ska ha i sommar.. Ser så mysigt ut när de går där med sina magar, nästan så man blir lite avundsjuk.. Gravid och föda har jag inga problem med.. Gravid märker jag knappt av när jag varit, så jag är nog välsignad med att ha haft lätta graviditeter.. Klart att det varit tungt och jobbigt, men jag har ändå haft den stora glädjen av att må bra, både fysiskt och psykiskt.. Föda är bland det häftigaste jag gjort i mitt liv.. Har ju fått uppleva 2 vaginala och 1 kejsarsnitt.. Å visst, det är lätt för mig att sitta här och säga att det är "roligt" att föda.. Dock vet jag att jag inte riktigt har den uppfattningen när jag väl föder barn.. Minns när F skulle födas och stackars M bröt ihop för att jag hade så ont.. Att han sen inte fick ngn handfraktur är för mig ett under.. Tyckte inte jag gjorde annat än grät, skrek och kramade hans hand alldeles blå. Visst, den förlossningen var överjävlig och tog 2 dygn.. Då sa jag att jag ALDRIG mer skulle ha barn.. Men så blev det ju inte..


C´s förlossning som är med snitt går ju inte att jämföra.. Den blev helt annorlunda.. Å så A som jag skulle föda vaginalt för att få en revansch mot F´s förlossning.. Den förlossningen blev verkligen en revansch.. Visst, det gjorde förjävla ont, och det var nog flera ggr som jag förklarade för M att jag var dum i huvudet som gjorde det här frivilligt.. Var tvärlugn utan gap och gråt under hela förlossningen, frams till det var dags att krysta.. Då började jag gapa och ha mig.. Minns hur jag verkligen skrek rätt ut att dom fick klippa mig för det skulle aldrig gå.. Skrek också att det brann mellan benen på mig, och att de fick ta bort bowlingklotet fort som fan.. Stackars M borde ha blivit döv, eftersom jag absolut skulle ha honom precis intill mig..


Och ändå sitter jag här och är avundsjuk på mina jobbarkompisar som kommer få gå igenom det här.. Vi tjejer kan absolut inte vara normala *ler*

Ovido - Quiz & Flashcards