Alla inlägg den 24 april 2008

Av Sara - 24 april 2008 10:07

Lägger ut receptet på lövbiffsgratängen här, eftersom det kanske är fler som vill testa den.. Vill samtidigt passa på att säga till er som inte gillar ädelost att M tyckte gratängen var supergod, trots att han får kväljningar av att bara tänka på ädelost..


350 g lövbiff, strimlad

2 msk soya

1 msk kalvfond (konc)

1 riven vitlöksklyfta

1 strimlad purjolök

100 g champinjoner i 4 delar

1 röd paprika, skivad

1 msk smör


Sås:

2,5 dl mellangrädde

1 msk idealmjöl eller Maizena

150 g ädelost

1 tsk timjan

1 krm svartpeppar


Ugn 225 grader


1. Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök, låt marinera i 15 min


2. Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. Lägg över i en smord ugnssäker form och fördela kött och marinad ovanpå.


3. Kokan en sås av grädde, idealmjöl och ädelost. Krydda med timjan och svartpeppar. Salt behövs oftast inte eftersom ädelosten ger sälta. Rör om och låt koka i 3 min.


4. Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 15 min. Serveras med potatis eller kokt pasta

Av Sara - 24 april 2008 09:39

Jösses, så skönt det är med en dag ledig efter att ha jobbat kväll.. I vanliga fall så brukar vi börjar 6,45 dagen efter vi jobbat kväll, men jag hade tagit ut en studielönsdag idag, så jag slapp gå upp 05,30..


Även idag är vädret helt perfekt, vilket gör att jag snart kommer gå ut i solen med en kopp kaffe och bara njuta.. Ska in till Västerås på eftermiddagen och köpa blomjord så att det kommer ny, fräsch jord i rabatterna..


I helgen ska vi sen börja förbereda för plattläggning på tomten.. Precis utanför altanen så är gräsmattan förstörd så det liknar mest en leråker.. Där har vi nu tänkt att lägga plattor för att på det viset förlänga altanen med några meter, dock ska det inte vara tak över.. Och därför behöver vi ta bort buskar samt göra förarbetet med grunden.. Jag är jättepositiv och tror att allt går enkelt (som vanligt), medan M tror att han skulle behöva vara ingenjör.. Fick M som han ville så skulle hela tomten asfalteras, eftersom det är "praktiskt" (citat från Nytt läge).. Men si så blir det inte, utan vi gör så gott vi kan..

Ovido - Quiz & Flashcards