Alla inlägg den 30 april 2008

Av Sara - 30 april 2008 18:14

Jag fattar verkligen ingenting av vår elförbrukning.. Vi har ju direktverkande el som uppvärmning, vilket borde vara svindyrt..

Förra månaden så hamnade vår elförbrukning på 2649 kWh.. Visserligen för 2 månader, men det var ju bara 1,5 månad som det egentligen hände ngt här iom renovering, vår inflytt osv.. Innan det så stod ju huset tomt men på underhållsvärme på 12 grader.. Rent krasst skulle man kunna säga att elen + uppvärmningen gick på 2100:-/månad, men det är inte rätt räknat, eftersom byggteamet kom i slutet av februari, och det var egentligen då som elen började dras ordentligt iom alla apparater osv.. Alltså måste deras grejer ha dragit massor med el, särskilt eftersom vår elförbrukning för den här månaden ligger på 994 kWh..



Nu har vi visserligen den här månaden sänkt temperaturen på elementen så att de står på 17 grader mot tidigare 20 grader, och det är ju uppenbart att en temperatursänkning gör en otrolig skillnad på förbrukningen.. Nu ska ni inte tro att vi har jättekallt inomhus, för det har vi inte utan vi ligger runt 20-21 grader, men det känns varmare än vad det är.. Får se sen hur mycket kWh vi gör av med när luftvärmepumpen installeras..

Ovido - Quiz & Flashcards