Alla inlägg under september 2008

Av Sara - 18 september 2008 19:51

F är riktigt risig.. Har legat hela dagen, förutom ett litet besök vid köksbordet när det var dags för lunch.. I vanliga fall är hon stor i maten (vilket inte syns på kroppen), men idag blev det en korv med bröd.. Normalt är 5-6 korv med bröd för hennes del..


Sen till det som gjort att jag är tvärarg.. Den 30/5 fick vi en luft/luftvärmepump av märket IVT installerad av ett företag. Tyvärr installerades den inte rätt, då dräneringsröret lutade åt fel håll, vilket fick till följd att när vi körde pumpen på kyla vid senare tillfälle så kom kondensvattnet in i huset. Kontaktade då IVT-jouren som skulle skicka över en firma för åtgärd. Felet åtgärdades av en annan firma den 24/6, och allt var frid och fröjd, tills idag då det kommer en faktura på 1453:-..

Jag anser att jag inte ska betala den, då företaget som installerade luftvärmepumpen felinstallerade den. Har absolut INTE räknat med att det skulle kosta mig ca 1500:- för ngt som jag anser skulle ha gjorts ordentligt från början. Är det några som ska faktureras så är det installationsföretaget eftersom det var de som felinstallerade pumpen.Har nu idag försökt nå det företag som fixade felet, men det är helt omöjligt att få dom att ringa upp.. Så nu har jag mailat dom, samt IVT´s huvudkontor och krävt en förklaring till fakturan..
Av Sara - 18 september 2008 07:47

I måndags blev ju A dålig med feber.. Riktigt hög feber hade han, 39.5 Fick vara hemma i tisdags också, men på tisdag eftermiddag var han feberfri, vilket ledde till att han gick till skolan igår..

Men nu är det F som ligger i feber.. Nu är väl bara frågan när C får feber också..

Vab

Av Sara - 15 september 2008 08:03

Jag som igår hade tänkt jobba idag, sitter nu här och vabbar istället.. A är hemma för feber och ont i halsen, och F är hemma för att hon har ont i tån.. Hur den ungen ska ta sig till och från skolan, måste jag också lösa idag.. Hon kan inte gå på foten och hon orkar heller inte hoppa på kryckor hela vägen..

Av Sara - 14 september 2008 09:59

I fredags hade F varit med en kompis på innebandy-träning och skulle agera boll-kalle.. Tyvärr hade det vid ett tillfälle stått en tröskel i vägen så F slog i foten ordentligt, vilket ledde till att F efter det hade svårt att gå, eftersom det gjorde så ont. Till saken hör att F sov hemma hos en kompis den natten, så jag träffade aldrig henne förrän igår eftermiddag..


Tittade snabbt lite på tån då, och den såg inte så farlig ut.. Lite svullen, lite blå men absolut inget alarmerande.. Däremot så kunde hon inte gå på foten, så jag ringde till Hälso- och sjukvårdsupplysningen, eftersom hon behövde kryckor.. Kryckor innebär ett besök till ortoped-akuten, så vi var på akuten 18,30 och kom ut därifrån 01,30.. Varenda patient på akuten skulle till ortopeden, men vi satt snällt där och väntade på vår tur..


Nåja, 2 svängar till röntgen blev det, och sedan diagnosen bruten tå.. Så nu är tån tejpad med grann-tån (och ska vara så i 2 v), kryckorna är ett nödvändigt verktyg och smärtstillande är en självklarhet..


Jag har ju aldrig brutit ngn tå, men jag har ju hört att det ska vara fruktansvärt.. Slagit i den har jag gjort * fler, och bara det är ju döden..

Av Sara - 12 september 2008 18:57

På måndag har jag bestämt mig för att det är dags att jobba.. Har då varit hemma i 6 dgr.. 

Känner att jag iallafall vill prova på att jobba och se hur det går.. Går det så går det, går det inte så sjukskriver min familjeläkare mig..

Men vad fan, det är klart att det ska gå.. Det som inte dödar, det härdar.. Jag kommer resa mig upp igen, och gå vidare.. Är iallafall halvvägs uppe, även om det kommer små bakslag.. Sånt är livet..

Men nu vet jag iallafall vilka som jag ser som mina vänner.. I nöden provas vännerna, vilket stämmer till 100%..

Av Sara - 9 september 2008 20:22

Just nu är det väldigt, väldigt tungt.. Kan av olika anledningar inte skriva så mycket, men jag har sen igår mått skit.. Gråter, funderar, anklagar, förbannar, pratar just nu..

Men jag kommer snart igen, och går stärkt ur det här.. En stor eloge till min familj och mina arbetskamrater som är stöttepelarna just nu i mitt liv..

Av Sara - 6 september 2008 00:30

Ungefär så känner jag mig, förutom att jag heter Sara och inte Madicken..


Nu ikväll har jag bokat en ny Turkiet-resa åt hela familjen i september 2009.. Dessutom så bokade även mina föräldrar samt min syster en resa dit också, på samma hotell.. Den här gången blev det 1 vecka.. M går ju i skolan, så vi kan ju inte vara borta för länge.. Han har ju ångest redan nu över att behöva vara borta från skolan i 5 dagar om 1 år..


Anledningen till att jag bokade redan nu är för att jag tjuvkollade lite på priser etc, och såg att det inte fanns så många stora lägenheter kvar på det hotellet vi ska bo på.. 21,000:- kostar det för oss 1 v med halvpension (frukost och middag).. Hur vi ska få tag på de pengarna vet jag inte, men jag får väl gå på gatan eller nåt.. Nåja, det är 1 år kvar tills dess (många slantar små).. Tur att skatten hinner komma före, så att vi har fickpengar iallafal...

Av Sara - 4 september 2008 08:49

Nu börjar jag på att återvända till livet.. Igår orkade jag tom stå och göra en äppelpaj, vilket varit en omöjlighet tidigare när jag var riktigt dålig..

Har iallafall bestämt mig att jag ska jobba på söndag kväll, för då borde jag känna mig riktigt fit for fight igen..

Alla barnen är i skolan, och M är på jobbet.. Det går bättre med hans öra nu, smärtan är borta men örat är långt ifrån bra.. Han går till ÖNH varannan dag för kontroll samt rengöring utav örat..

Det roliga i kråksången är att han är den jag minst anade som skulle få frikort hos sjukvården.. Men på 6 dagar så lyckades han komma upp i summan 900:-, så nu har han gratis sjukvård i 1 år.. Men bara därför så kommer han säkert inte behöva söka vård fler gånger..


Ett annat besvär är ju alla dessa papper som ska fyllas i till försäkringsbolag, resebolag etc om ersättning samt skadeanmälan.. Pappers-Sverige säger jag bara..

Ovido - Quiz & Flashcards