Alla inlägg under september 2008

Av Sara - 29 september 2008 10:21

så jävlas jag tillbaka.. Har ringt Anticimex idag, som kommer hit på eftermiddagen för att hjälpa mig att ta död på musjäveln som roar sig med att bo hos oss.. En väldigt ovälkommen gäst kan jag säga..

Men den musen gav sig in i fel hus, det är en sak som är säkert..

Av Sara - 28 september 2008 21:46

Nu vill jag inte bo i hus längre, utan nu står en lägenhet på sjunde våningen väldigt högt i kurs..

Satt i godan ro vid köksbordet, när jag hör ngt konstigt ljud ifrån väggen.. Reser mig och försöker lokalisera vart det kommer ifrån, men så slutar det låta.. Går ut i hallen, och så hör jag ljudet igen, och väldigt bra dessutom..

Fattar först inte vad som låter, tills Micke kommer och talar om att det är en mus innanför väggen.. PANIK!!! Jag vill INTE ha en mus innanför mina väggar.. Tänk om den börjar tugga på elkablar o gud vet allt..

Micke gick iallafall uti friggeboden för att hämta musfälla, så nu har han riggat en musfälla och satt ut på vädringsvinden (eller vad man ska kalla det).. Och själv sitter jag o ryser, och vill bara ha en lgh..

Av Sara - 28 september 2008 16:53

Snacka om totalt oinnehållsrik dag.. Har suttit med skolarbete istort sett hela dagen.. Håller nu på att laga middag (kokt torsk med äggsås o potatis) samtidigt som jag håller på att flytta över datorn som stod i F´s rum till C´s rum med databord och gud vet allt vad det är..

M har varit ute och klippt ner en av våra häckar, och nu är han på brandstation för att hitta en ersättare åt honom i veckan när han ska till Fagersta för telebild-föreläsning..


För övrigt så hoppas jag att jag blir uppringd nästaq vecka om att få komma på intervju om ett jobb som jag sökt i Enköping.. Det jobbet vill jag verkligen ha..

Av Sara - 27 september 2008 12:57

Idag har M och A varit in till stan på hockeyträning.. Det har varit 4 lördagar med prova-på-hockey, men idag var första gången som vi hade möjlighet att vara med.. Och A är lika road av hockey som förra säsongen, så nu blir det träning 2 dgr/vecka för hans del.. Tycker det är bra att mina barn rör på sig.. Alla 3 spelar ju fotboll, och så A då med hockey..


M har precis åkt iväg till återbruket med en massa gamla rosbuskar som vi har grävt upp.. De som bodde här innan oss verkar ha älskat rosbuskar, medans vi hatar dom.. Så nu är de uppgrävda, och sen får vi se vad som ska planteras där istället.. Tror att jag kommer köpa löjtnanshjärtan och plantera på framsidan, men på baksidan så blir det nog till att så gräs istället.. Gräsmattan blev så mycket större när buskarna kom bort..


När M kommer hem ska vi åka till Uppsala och lämna tillbaka släpkärran som vi lånade av mina föräldrar.. Dessutom ska min pappa och M upp på mina föräldrars tak för att de ska byta tak.. F ska inte med till Uppsala, för hon ska iväg med sin bästa kompis och bowla.. Det börjas redan nu med att inte vilja följa med överallt.. Det är väl lika bra att vänja sig, för det lär bli värre med det ju äldre hon blir..

Av Sara - 24 september 2008 08:57

Sitter här i min ensamhet och tystnad.. Nåja, helt tyst är det ju inte för jag har satt igång tvättmaskinen, men förutom den så är det helt tyst..

Barnen och M är i sina respektive skolor..


Själv sitter jag och skriver på en uppgift i kursen Stress och ohälsa som ska vara klar ikväll.. Jag som alltid är strukturerad och försöker att jobba bort skoluppgifter (eftersom jag jobbar heltid och läser heltid) har inte orkat tagit tag i den här uppgiften förräns igår kväll.. Inte riktigt likt mig, men nu får jag stå mitt kast.. Har dock inte så väldigt mycket kvar att skriva, men jag kommer hela tiden på en massa andra saker som jag bara MÅSTE fixa..

Är egentligen ledig idag men ska om ngr timmar till jobbet för ett möte på 2 timmar som är obligatoriskt.. Gör mig ingenting, eftersom jag kämpar för att jobba ihop en massa komp så att jag kan vara ledig på barnens höstlov.


Igår samtalade jag med min chef om att vara tjänstledig, och jag fick iallafall inte ett nej på en gång.. Hon skulle prata med vår samordnare, och höra om vi skulle klara att gå en sjuksköterska kort fram tills i juni då jag isåfall skulle komma tillbaka.. Eftersom jag vet hur situationen ser ut på min avdelning så tror ju inte jag att det kommer att gå, men jag är iallafall positivt överraskad att min chef inte sa direkt nej, då jag vet hennes policy när det gäller tjänstledigheter för att prova ett nytt arbete.. Vi hade iallafall ett väldigt bra samtal igår kring detta, och jag har förklarat hur jag tänker och tycker kring detta och vi hade båda en förståelse för varandras sätt att tänka.. Så vi får se vad som händer..

Av Sara - 22 september 2008 17:17

Jag är helt slut som artist.. Är så ini bövelens trött att jag skulle kunna somna sittandes.. Micke är i skolan och slutar inte förrän vid 18.40, och sen tar det ju 1 timme att köra hem.. Lär bli sängen direkt när han kommer hem..


På jobbet har det varit lite mycket idag.. Dock inga patienter som har krävt sitt, utan det har gått i ett hela tiden.. Ett tag tänkte jag be någon av mina kollegor att komma ut från ronden, för jag hann inte ens avsluta ett arbete förrän nästa grej kom.. Men det gick bra till slut iallafall..


Väl hemma så ringer telefon med ett erbjudande om ett vikariat där jag var på intervju i fredags.. Även det är såklart inom psykiatrin, men med lite andra sorters patienter än de jag har idag, nämligen psykospatienter.. Känner att jag skulle vilja prova på ngt annat ett tag för att få lite inspiration, erfarenhet osv..

Men, det som är det stora menet är att min chef behöver bevilja mig tjänstledigt, för jag säger inte upp min fast tjänst för ett vikariat som bara är till juni.. Och jag är inte så säker på att hon kommer bevilja mig tjänstledigt, eftersom vi har sån otrolig brist på sjuksköterskor.. Har iallafall talat om för chefen på det andra stället att jag ska prata med min chef imorron, och sedan återkomma.. Men får jag tjänstledigt så tar jag vikariatet..

Av Sara - 21 september 2008 08:09

Snart ska nästan hela familjen bege sig iväg på poolspel (dock inte på samma ställe).. Jag & A ska vara i Västerås medans M & C ska vara i Surahammar.. F har en kompis sovandes här, så de 2 får vara kvar hemma..

Direkt efter poolspelet så åker jag till jobbet, och sen kommer inte jag hem förrens ikväll.. Då är min mamma här som ska vara barnvakt imorron, då skolan har stängt.. Jag har inga semesterdagar kvar, och M har första skoldagen på PHS.. Tur att man har snälla föräldrar som ställer upp..


Igår blev jag dessutom med en ny dator.. Den gamla bärbara börjar på att ha gjort sitt, så jag åkte in till OnOff igår, och köpte mig en ny.. Jag som inte har koll alls på datorer litade helt på säljaren, så det blev en Acer 5530-704G32MI.. Höll ju på att dö igår när jag upptäckte att det var en inbyggd webbkamera, så det blev lite "live" samtal på MSN igår..

Och det bästa av allt är att C nu tar över F´s stationära dator = sitter inte vid min dator, och F tar över den bärbara som jag hade innan köpet..
Av Sara - 19 september 2008 15:50

Kl 8 imorse ringde företaget som jag skrev om igår.. Ibland verkar det gå undan när man hotar lite..

Och naturligtvis så ska vi inte betala fakturan, utan det blir företaget som installerade pumpen som får betala fakturan..

Det tackar vi för..

Ovido - Quiz & Flashcards