Alla inlägg den 7 maj 2009

Av Sara - 7 maj 2009 10:49

Efter en tuff natt då jag gick och la mig lite upprörd, eftersom jag hade fel i vem som skulle gå vidare till finalen i champions league, blev jag väckt av att min mobil ringde 7.30, och det enda jag hör är: Nu åker vi.. Men hallå, jag vaknade nu.. Till saken hör att jag skulle följa med F till allergimottagningen, och M skulle skjutsa henne till sjukhuset eftersom han ska leka polis idag.. Av nån anledning så fick jag för mig att dom skulle åka hemifrån vid 8, och därför hade jag räknat ut att om jag gick upp strax efter halv 8 så skulle jag hinna göra mig iordning och cykla till sjukhuset.. Nu blev ju allt fel, så M och F kom förbi och hämtade mig, och så åkte vi direkt till sjukhuset.. Men jag är rätt imponerad av att jag på 15 min hann gå upp, klä på mig och dessutom sminka mig.. Vi tjejer kan bara vi vill..


Iallafall, på allergimottagningen så pricktestades F och den enda anledningen till att vi var där var för att kolla om hon är allergisk mot äpplen, eftersom det är det som hon har reagerat på vid 2 tillfällen.. Men inte hade hon ngn allergi mot äpplen, däremot så uppdagades det att hon är allergisk mot hund och gräs.. Vad bra, eftersom hon spelar fotboll samt har en hund hemma.. Däremot så tyckte läkaren att det var lika bra att ta ett blodprov också mot pollen, även om pricktestet inte visade ngt, eftersom F tydligen är irriterad kring ögonen, och att hon faktiskt reagerar på äpplen som tydligen är en korsallergi med pollen.. Så då blev det stick i armen.. Sen frågade läkaren om jag var allergisk mot ngt, men jag förklarade att det var iallafall inget som jag visste om, men om hon skulle testa mig så skulle jag säkert också ha en massa allergier som jag är ovetandes om..

En sak är säker, allt sjukt som mina barn har haft är en gen från M.. Han har allergi, var öronbarn som liten och har fått ta bort halsmandlarna som vuxen för återkommande halsflussar.. Å vad har mina barn drabbats av? Jo, allergi, öronbarn och återkommande halsflussar.. Det som verkar ha kommit som en gen från mig är väl deras smarthet och snygghet..


Igårkväll när jag skulle gå och lägga mig så fick jag så där otroligt ont i magen igen som jag hade för en månad sen.. Å en snabb titt i almanackan idag visar på att jag har ägglossning.. Alltså, det är ju så himla coolt att känna av sin egen ägglossning.. Tänk nu på att jag aldrig känt sånt tidigare, och alltid varit avundsjuka på alla som verkligen känt av vad som varit på gång i sin kropp.. Nu är det bara känningar av mens som jag vill ha också, sen har jag allt som jag kan önska mig.. För just mens är ingen trevlig grej att upptäcka hux flux, utan där skulle jag hemskt gärna vilja ha en förvarning..

Ovido - Quiz & Flashcards