Alla inlägg under maj 2009

Vab

Av Sara - 26 maj 2009 07:44

Här har jag varit ledig i 2 dgr, och haft hur mycket tid som helst till att ta hand om barn som kunde blivit sjuka.. Men så fort jag ska börja jobba, så ska det bli sjukt.. Fick ett mess av M vid halv 6 imorse (själv somnade jag strax efter 1 inatt, lär vara lagom pigg på eftermiddan) om att A är magsjuk (varför kan inte mina barn få vanliga magsjukor som däckar dom alla 3 inom ngr timmar, nej långt och segt ska det vara jämt med flera dagar mellan), och eftersom han är på PHS den här veckan så blir det jag som får ta vabbning..


Så det var bara att kliva upp, ringa jobbet och tala om att jag inte kommer idag och imorron.. M skjutsar hit A innan han åker till Sthlm, och enligt planeringen så hämtar han honom på onsdag kväll efter han slutat skolan..


Måste säga att jag och M har en bra relation trots vår separation, där vi försöker att hjälpa varandra i den mån det går.. Det finns absolut inga sura miner hos ngn av oss trots att det kanske borde, även om vi nog kan känna en viss irritation mot varann ibland.. Men det är inget som vi låter gå ut över den andra.. Vi finns där, och ställer upp för varann.. Egentligen hade jag lika gärna kunnat säga att han får lösa sitt problem med sjukt barn själv, men jag känner att jag har ingenting för det beteendet.. Att känslor försvunnit är en sak, men vi är fortfarande gemensamma föräldrar, och den relationen måste vi ändå fortsätta att ha.. Å då kan vi ju försöka göra den så bra som möjligt..

Av Sara - 25 maj 2009 09:29

å jag går i ungefär samma kulörskala..


Igår när jag hade lämnat barnen hos M, så skulle jag sola.. Tänkte att jag skulle utöka min soltid, eftersom jag inte bränt mig på länge nu.. Sagt och gjort, detta innebar naturligtvis att jag även ökade på tiden för ansiktsförstärkningen.. Å det är där som boven i dramat är.. Jag är totalt sönderbränd i hela ansiktet, halsen och ner en liten bit.. Igår gjorde det lite ont när jag tog på huden, men idag gör det inte ont, så lite bättre har det blivit.. Dock är färgen inte allt för rolig.. Går fan i mörkrött, och tänker inte visa mig ute så här.. Kommer absolut inte kunna sola förrän tidigast i slutet av veckan.. Å då ska jag ha den gamla tiden på ansiktsförstärkningen *ler*

Av Sara - 22 maj 2009 12:03

Inatt var ingen rolig natt.. Eller det hela började redan igår eftermiddag.. Ett illamående och magont som inte var av denna värld.. Fy fan, rent ut sagt.. Har inte varit magsjuk på säkert 10 år, och jag hoppas att det dröjer lika länge till nästa gång.. Dessutom så smittade jag C, så det är väl bara en tidsfråga innan de andra barnen blir kräkiga.. Fast nu mår jag iallafall bättre, även om magen inte är riktigt i form.. Men jag står iallafall på benen, vilket jag inte gjorde igår kväll och inatt.. Bara att sätta sig upp var en utmaning, och jag trodde flera ggr att jag skulle tuppa av.. Dessutom så vet jag hur jag blivit smittad, då vi fick in en pat på jobbet med magsjuka..

Av Sara - 21 maj 2009 09:31

Är fortfarande lite smått irriterad över en viss sak som jag fick stå till svars för igår på jobbet.. En del av er vet vad jag menar, och jag kan inte riktigt förstå skillnaden på här och där, när exakt samma sak blir gjord.. Men som sagt, det är mycket i den här världen som jag inte förstår mig på, och aldrig kommer göra heller.. Skit detsamma!!!


Har iallafall varit nere på kirurgakuten i 2 dgr nu, och det har flytit på bra.. Själva sjuksköterskejobbet är ju detsamma med prover, injektioner, omläggningar osv, utan det är mer hur rutinerna ser ut som jag behöver ha koll på.. Vilka prover ska tas så fort jag tar in en pat på ett rum, utan att läkaren ska behöva komma och tala om det, hur pratar jag in en pat som kommer med ambulans för att underlätta så mycket som möjligt för läkaren.. Lite sånt är det att lära sig, samt försöka komma ihåg vilka rum som är avsedda för vad.. Ni ska ju inte tro att det bara är att lägga in en pat på nåt rum, nej utan det är rum avsedda för olika ändamål..

Av Sara - 17 maj 2009 11:32

Vill börja med att gratulera Norge till vinsten i ESC.. Är faktiskt helt nöjd med att de vann, även om jag naturligtvis hade velat se Azerbadjan som vinnare..


Inatt trodde jag faktiskt att jag skulle dö.. Satt i godan ro och tittade på ESC, o helt plötsligt så smäller det till ordentligt på mitt vardagsrumsfönster.. Å jag är ju inte som alla andra, utan jag sitter ju kvar som värsta idioten och fattar inte alls vad det var som hände.. Efter nån minut så har jag iallafall fattat att det är nån som har kastat ägg på mitt fönster.. Men hallå, hur roligt är det då på en skala? Men inget tråkigt som inte har ngt gott med sig.. Det här innebar ju att jag var tvungen att tvätta fönster imorse.. Men är det nåt som sitter ordentligt så är det ägg har jag fått erfara.. Men nu är iallafall fönstrena rena.. Man ska alltid försöka se ngt positivt i allt *ler*..


Blev väckt kl 8 imorse av att telefonen levererade ett mess, svarade på det och somnade sen faktiskt om.. Vaknade strax efter kl 9, klädde på mig, svepte en kopp kaffe på ståendes fot och tog sen en promenad till solariumet.. Hem och duscha, och nu sitter jag här och börjar mentalt förbereda mig på 4 dagars arbete med start om 1,5 timme..

ESC

Av Sara - 16 maj 2009 23:08

Ärligt nu, den här finalen av ESC är nog den bästa som varit på många år.. Kan ha att göra med att jag är så svag för orientaliska influenser, och i år var det väldigt mycket sånt.. Har faktiskt 3 låtar som jag tycker är riktigt bra, och sen ett helt gäng som är halvbra men som absolut går att lyssna på.. Azerbadjan är ju helt klart bäst, det går inte ens att komma nära den.. Jag verkligen ryser när jag hör den.. Sen så har faktiskt Finland en väldigt bra låt, och ja.. Azerbadjan och Finland är precis den typen av musik som jag gillar.. Men sen så har Island växt hos mig.. Sen tycker jag ju att Norge är bra, men där så irriterar jag mig på att jag bara ser hans ögonbryn.. Annars är han ju lite småsöt.. Grekland var också bra, om jag slapp se den pinsamma sångaren.. Jag höll på att ramla ner från soffan när han började på att jag-vet-inte-vad.. Ärligt talat så är ESC i år så bra att jag faktiskt ska köpa skivan..


Sen vill jag också bara tala om att jag idag är stolt mamma till en 9-åring.. Ett jättegrattis till dig C.. Tänk att just jag fick bli din mamma..

Av Sara - 15 maj 2009 08:18

Var på respondent-opponent seminarium igår, där vi gick upp med våra uppsatser.. Alltså jag är så nära slutet nu, så det går nog inte att fatta.. Har ett par formella småsaker som jag ska fixa, vilket blir klart idag.. OCH SEN ÄR MIN UPPSATS KLAR!!! Haha, jag kommer om 3 veckor ta ut en magisterexamen i vårdvetenskap, samt en yrkesexamen som specialistsjuksköterska med inriktning psykiatri.. Visst låter det lite fint iallafall.. Det här trodde jag aldrig när jag satt och slet med min C-uppsats i grundutbildningen..


Ska ha en liten avslutningsceremoni i skolan den 4 juni, där vi kommer bjudas på tårta osv.. Känns lite småkonstigt.. Den här utbildningen har ju funnits med mig under 2 års tid..

Av Sara - 13 maj 2009 15:08

Igår var en av de värsta dagarna i hela mitt liv.. Vid lunch så började jag få ont under revbenen på höger sida.. Envis som jag är, så cyklade jag till jobbet.. Hela tiden så gjorde det bara mer och mer ont, men jag bet ihop.. Tur i oturen så skulle jag vara på kirurgakuten, och det slutade med att jag gick från att vara personal till att vara patient.. Alltså den smärtan som jag till slut fick uppleva var inte att leka med.. Visste knappt vart jag skulle ta vägen, låg på en brits i fosterställning och bara grät i omgångar.. Fick träffa en läkare, fick mängder av smärtstillande och till slut så släppte det onda.. Ultraljud gjordes idag av gallan och gallvägarna och troligtvis så var det ett gallstensanfall som jag hade igår.. Däremot så såg de inga stenar på ultraljudet, så antingen så har stenen farit ut i kroppen, eller så fick min gallblåsa nån form av kramp.. Hoppas verkligen att jag aldrig mer behöver uppleva det här..


Det här tog nog mer på kroppen än vad jag trodde.. Sov nån timme igår när jag kom hem, och nu har jag precis vaknat efter att ha sovit 2 timmar.. Känns som jag inte gör annat än sover.. Så det blev ingen personalfest för mig idag, men det är nog lika bra eftersom jag ska gå upp med min D-uppsats imorron.. 3 veckor kvar, sen kan jag titulera mig som specialistsjuksköterska.. Det låter ju bra om inte annat..


Å så är jag så sjukt sugen på spicy hot-mat.. Skulle kunna göra vad som helst för att få äta det.. Men jag verkligen orkar inte gå ner på stan.. Just nu så känns det lika svårt som att bestiga mount everest..

Ovido - Quiz & Flashcards