Alla inlägg under september 2007

Av Sara - 15 september 2007 12:55

Så sitter man här och skriver igen.. Sitter och väntar på att kaffet ska bli klart, så jag kan ta med mig en kopp kaffe ut när jag ska röka. M och barnen har åkt in till Västerås för att bada, och jag sitter här och försöker plugga psykiatriska sjukdomar. Gjorde en intervjutest som vi fick när vi gick igenom diagnostik i skolan, och jag kan tala om att jag tydligen var personlighetsstörd när jag var tonåring.. HAHAHA!! Risken finns väl att jag kommer att lika många psykiska sjukdomar nu som när jag hade alla somatiska sjukdomar när jag läste till sjuksköterska.. Har nog aldrig varit så sjuk eller haft så många sjukdomar som under patofysiologi-kursen.. Som sagt, jag kommer nog hinna vara både deprimerad, manisk, personlighetsstörd, schizofren, psykopat innan terminens slut.


Igår var fd grannen och hans son förbi här och käkade tacos med oss.. Det var jättetrevligt. Sen satte jag mig för att göra första uppgiften i den kurs som handlar om Missbruk och nätverk som jag också läser, fast på sidan om psykvubben och arbetet.. Har även en annan kurs till som jag läser på sidan om, som är handledning. Det är ju en sån kurs som arbetsgivaren vill att vi ska ha, så jag kör väl medans jag ändå är i farten.. Så jag pluggar 100% och jobbar 90%.. Men det är bara den här terminen som det är så.. Men det är kul..


Ska senare försöka gå och lägga mig för att sova en liten stund. Ska nämligen gå in och jobba extra inatt.. Inte helt fel med 2700:- extra före skatt, för 1 natt.. Dock är jag inte så superförtjust i att jobba natt eftersom jag då ansvarar för 2 avdelningar, och är ensam sjuksköterska. 32 patienter är mycket, även om man får hoppas på att de flesta sover på natten..


Nej, nu blev kaffet klart...

Av Sara - 12 september 2007 11:42

Upp 5,30 imorse för att lämna A på fritids kl 6,30, eftersom jag skulle vara på bilverkstan vid 7 för att byta fläktvredslampan.. Hade fått info om att det kunde ta ca 1 timme, och därför var jag tvungen att lämna av A tidigare.. Och det var ju helt onödigt.. A kunde ha följt med mig in till bilverkstan och ändå hunnit i tid till skolan, eftersom det tog 15 min och sen var det klart.. Dessutom blev jag 250:- fattigare.. Och det roliga av allt är att själva lampan kostade 20:- exkl moms.. Resten var bara för arbetet.. Verkstadsmännen på Arver måste ha världens bästa löner.. Nej, nu var jag ironisk, men det är helt sjukt att 15 min jobb ska kosta över 200:-.. Nåja, nu lyser det igen så att jag ser när jag kör i mörkret vad fläkten är inställd på..


Dessutom fick jag mig en liten chock igår när M kom hem från föräldramötet.. Och sen blev jag lite skräckslagen så jag var tvungen att genast läsa igenom alla mina inlägg som jag skrivit under det här året som jag bloggat.. Det är nämligen så att A´s klasskompis mamma hittade hit av en ren slump, och detta informerade då M mig om när han kom hem.. Rätt skoj faktiskt att blogg-världen inte är större än så.. Men, det är bara roligt att få vetskap om vilka som läser ens blogg.. Så du får hemskt gärna fortsätta att läsa här.. Vi syns väl på skolan nångång *ler*..

Av Sara - 11 september 2007 07:28

Igår fick M beskedet om att han ska börja jobba som deltidsbrandman.. Det är ngt som han verkligen vill, så jag är verkligen glad för hans skull.. Så v 42-43 ska han gå utbildning på brandstation i Västerås.


Igår upptäckte jag också att en lampa till fläktvredena i bilen slutat lysa. Ringde till Arver nu på morgonen, och frågade om det var så att man kanske kunde byta lampan själv.. Nej, det är inget som jag rekommenderar, fick jag svar.. Då flög fan i mig.. Tror servicekillen att bara för att jag är tjej så kan jag inte fixa saker och ting.. Okej, sa jag, om man är kille, klarar man det då? Nu var det tydligen inte så att det berodde på vilket kön man tillhörde, utan det var väldigt bökigt.. Så imorronbitti ska jag in och lämna bilen för lampbyte.. Ca 300:- för det jobbet..


Ska strax iväg och lämna barnen på skolan.. Därefter ska jag och vovvsingen åka till Sala för att hälsa på min bästa väninna Malin som jag tyvärr inte haft tid att träffa eller prata med sen i maj.. Hon fick ju barn då, och sen har de haft det jobbigt med kolik, det har varit semester osv.. Men idag ska jag äntligen få träffa både Malin och Matilda..

Av Sara - 6 september 2007 20:25

Nu har jag skaffat mig examen i operationskunskap..


F har fått vad jag tror nageltrång. Igår klagade hon över att det gjorde ont i stortån, och vid en snabb koll så visade det sig att tån var lite svullen, röd och sen gick det knappt att nudda tån från under halva nageln och fram till sidan på tån. La om med alsolomslag som fick sitta under natten, och imorse såg det likadant ut.


På eftermiddan när jag kom hem från skolan klagade hon över att det gjorde ondare. Tittade igen, och nu är det infekterat på ena sidan av nageln och man ser varet under huden. Har lagt om tån igen, så får vi se hur det är imorron.. Har själv aldrig haft nageltrång, men jag förstår att det gör ont när jag ser att F inte ens kan gå på foten ordentligt..


Men inte kunde jag vänta inte.. Nej, nej, nej.. I samråd och med F´s tillstånd så stack vi hål på huden vid nageln.. Å jösses, vad med var och klet som kom när vi klämde lite på tån.. Nu har vi slagit in tån igen i alsolomslag, så får vi se hur det ser ut imorron.. Är det inte bättre så blir det ett samtal till VC.. Man kanske skulle börja jobba på Infektion då jag har ngn sjuklig förtjusning när det gäller var?

Av Sara - 6 september 2007 06:35

Jaha, så var det då dags för mig att snart bege mig iväg till min första skoldag. Har kommit in på specialistsjuksköterskeprogrammet i Uppsala, och ska nu under 2 år vara i skolan 1 dag/vecka för att sen kunna vårda mina psykiskt sjuka patienter optimalt.. 2 år låter länge, men jag tror att det går fort.. Utbildningen är ju egentligen 1 år.. Men varför Uppsala frågar sig säkert många? Ja, det kan man fråga sig.. Utbildningen finns nämligen här i Västerås, vilket skulle göra det väldigt mycket enklare..



Men, sanningen är den, att jag vill inte läsa den utbildningen som går i Västerås.. De har alldeles för mycket flum och lull-lull i sin utbildning, och Uppsala är den skola som fått mest beröm för utbildningen. Den är mer medicinskt inriktad, och det är även det som patienter sen undrar över.. De frågar inte vilken omvårdnadsteori jag vårdar efter, utan de undrar vilka mediciner som verkar på ett visst sätt osv..

Av Sara - 3 september 2007 18:22

Här kommer veckans tjejsnack



  • Vad har du för startsida när du öppnar Internet, och varför just den?

Aftonbladet. Det är M som har lagt in den, och det passar mig rätt bra.


  • Vad har du för skrivbordsbakgrund i din dator, och varför just den?

Någon som redan låg inne i datorn, med ngt berg och en måne.. Även den har M valt.


  • Vad har du för bakgrundsbild i din mobil, varför just den? Om du inte har sån mobil, vad skulle du vilja ha, varför?

Har F som bakgrund eftersom jag tyckte att det kortet blev så bra på henne.


  • Vad ser du om du tittar ut genom närmaste fönster?

Våran gräsmatta och sen kanalen som rinner precis nedanför.


  • Vad hör du för ljud i bakgrunden?

Diskmaskinen, perkulatorn, Bollibompa

Av Sara - 2 september 2007 11:23

Nu har vi äntligen kommit hem från Turkiet.. Landade vid 2 inatt, och var sen innanför dörren strax före 5.. Känns helt okej med lite kyla faktiskt.. Vi har haft helt underbart, värmerekordet en dag var 51,8 grader... Men då stack det rejält i huden.. Annars har vi fördrivit tiden liggandes vid poolen.. Det är nästan så att vi har fått liggsår..


Dock var inte flygresan ner så väldigt rolig.. Jag som är flygrädd började ju naturligtvis att gråta när jag satte mig på min plats.. Men fick hjälp och stöd av en underbar flygvärdinna.. Sen var det väldigt turbulenta områden, som var lite obehagliga.. Men ner kom vi iallafall.. Och hem gick det bra att flyga..


Så fort vi klev innanför dörren imorse så väckte vi barnen med pussar och kramar.. Både vi och barnen har längtat efter varandra rejält, och det här kommer dröja innan vi gör om.. Kunde inte komma hem fort nog, men visst har det varit avkopplande och skönt, och samtidigt ngt som jag verkligen rekommenderar för förhållandets skull.. Bjuder på lite olika bilder från semestern.. Nu är det bara 49 veckor kvar till nästa semester..

Ovido - Quiz & Flashcards