Alla inlägg den 6 september 2007

Av Sara - 6 september 2007 20:25

Nu har jag skaffat mig examen i operationskunskap..


F har fått vad jag tror nageltrång. Igår klagade hon över att det gjorde ont i stortån, och vid en snabb koll så visade det sig att tån var lite svullen, röd och sen gick det knappt att nudda tån från under halva nageln och fram till sidan på tån. La om med alsolomslag som fick sitta under natten, och imorse såg det likadant ut.


På eftermiddan när jag kom hem från skolan klagade hon över att det gjorde ondare. Tittade igen, och nu är det infekterat på ena sidan av nageln och man ser varet under huden. Har lagt om tån igen, så får vi se hur det är imorron.. Har själv aldrig haft nageltrång, men jag förstår att det gör ont när jag ser att F inte ens kan gå på foten ordentligt..


Men inte kunde jag vänta inte.. Nej, nej, nej.. I samråd och med F´s tillstånd så stack vi hål på huden vid nageln.. Å jösses, vad med var och klet som kom när vi klämde lite på tån.. Nu har vi slagit in tån igen i alsolomslag, så får vi se hur det ser ut imorron.. Är det inte bättre så blir det ett samtal till VC.. Man kanske skulle börja jobba på Infektion då jag har ngn sjuklig förtjusning när det gäller var?

Av Sara - 6 september 2007 06:35

Jaha, så var det då dags för mig att snart bege mig iväg till min första skoldag. Har kommit in på specialistsjuksköterskeprogrammet i Uppsala, och ska nu under 2 år vara i skolan 1 dag/vecka för att sen kunna vårda mina psykiskt sjuka patienter optimalt.. 2 år låter länge, men jag tror att det går fort.. Utbildningen är ju egentligen 1 år.. Men varför Uppsala frågar sig säkert många? Ja, det kan man fråga sig.. Utbildningen finns nämligen här i Västerås, vilket skulle göra det väldigt mycket enklare..



Men, sanningen är den, att jag vill inte läsa den utbildningen som går i Västerås.. De har alldeles för mycket flum och lull-lull i sin utbildning, och Uppsala är den skola som fått mest beröm för utbildningen. Den är mer medicinskt inriktad, och det är även det som patienter sen undrar över.. De frågar inte vilken omvårdnadsteori jag vårdar efter, utan de undrar vilka mediciner som verkar på ett visst sätt osv..

Ovido - Quiz & Flashcards