Alla inlägg under augusti 2007

Av Sara - 6 augusti 2007 18:31

Taget från Anticimex hemsida..


" Riktigt varma högsommardagar kan vi få se svärmar av ”flygmyror” – bevingade hanar och honor som gett sig iväg från samhället för att para sig under sin luftfärd."


Jo tack, det har jag nu fått uppleva.. Vet inte om dessa kryp tror att vi här på gatan har någon porrklubb (nåja, ngr av oss har det iallafall), men måste dessa äckliga flygande grejer hålla på och svärma just här utanför.. Det går ju inte ens att sitta ute, förrän man har nåt porrigt litet kryp på sig..

Av Sara - 6 augusti 2007 10:27

Imorse när jag klev upp så bara kände jag att jag verkligen inte orkar med att gå till jobbet.. Visst, om jag verkligen kämpade mig dit så skulle jag säkert klara det, men frågan är om det är värt det.. Hinner ju aldrig återhämta mig, och sen är vi ju underbemannade till tusen.. Så jag ringde familjeläkaren och bad om hjälp så dit ska jag på fredag, och sen så ringde jag jobbet och sjukskrev mig för hela veckan.. Talade om att jag hör av mig på fredag om huruvida jag ska jobba i helgen eller inte.. Fick dock inte tag på min chef, så jag sitter nu och bävar för att hon ska ringa mig och vara sur.. Men va fan, det är min rättighet att vara sjukskriven 1 vecka, och är det så att hon kräver läkarintyg redan nu.. Ja, då får jag väl ringa familjeläkaren och tala om det då..


Ska snart åka iväg och lämna A på fritids.. Visst, jag skulle kunna ha honom hemma den här veckan, men jag gör bara honom en björntjänst.. Han är sååå orolig av sig när det gäller fritids, och jag tror att vi bara skjuter problemet framför oss om vi håller honom hemma.. Men det blir korta dagar den här veckan.. 11-14,30.. Så man får väl se det som en liten inskolning..


I övrigt så har jag skrivit ut biljetten nu till Turkiet.. Dessutom råkade jag sitta lite för länge ute i solen igår, så min framsida är röd.. Får sitta i solen idag så att baksidan får lite färg istället..

Av Sara - 5 augusti 2007 13:38

Om det är ngn som har en loftsäng till salu, så kan ni väl hojta till.. Dock tänker jag inte åka land och rike runt, så i närheten av Västerås vore bra..

Av Sara - 5 augusti 2007 09:05

I höst ska jag banne mig börja på Friskis & Svettis.. Har nu suttit och skrivit in mina tilltänkta besök där i almanackan, så att jag verkligen kommer iväg..Har tänkt att den här terminen börja med KI-yoga, bräda och basjympa.. Blir ungefär 3 pass/vecka, så får vi utvärdera till jul och se hur jag tycker att det är.. Nu ska jag ner i vikt, och jag börjar med en pulverdiet för att bli peppad.. Sen blir det motion och lite mindre onyttigt som gäller.. Inte för att vi stoppar i oss onyttig mat dagarna i ända, men iallafall..

Av Sara - 4 augusti 2007 18:45

Sitter här i total tystnad med en cider bredvid mig.. Har hängt en maskin med tvätt och den andra maskinen ska snart hängas.. Har målat en träram svart (till vardagsrummet), och bara njuter..


Det behövs såna här stunder ibland.. Och det bästa är att jag är själv ändå tills imorron eftermiddag..

Av Sara - 3 augusti 2007 06:01

Igår innan jobbet var jag iväg och tog min sista spruta för Hepatit A + B.. Jag har tagit 2 sprutor Twinrix tidigare, och hade nu bokat tid på Infektion för den tredje.. Men nu blev det nåt knas, så istället för rent blandvaccin så fick jag först en spruta i ena armen med rent Hepatit B-vaccin och sen likadant i den andra armen fast för Hepatit A.. Jaja, vaccinerade blev jag iallafall, så nu ska jag lämna blodprov om 1 mån för att se om jag har antikroppar mot Hepatit B.. 400:- fick jag betala för bara Hepatit A-sprutan.. Hepatit B-sprutan står min arbetsgivare för, så hon skulle få en liten räkning sänd till sig..


Nu är det bara M´s Hepatit A-spruta kvar.. Väntar på att den som skriver recept på den ska komma hem från semestern.. Sen hämtar vi ut den på Apoteket och så ger jag M den på jobbet.. Det blir bra mycket billigare att göra så.. Totalt tror jag att vi har betalat 580:- för att få M vaccinerad, men hade vi gått och gjort det på Infektion så hade samma vaccinering kostat 900:-.. Det är iallafall ngr hundralappar vi sparat.. Däremot så ska vi ju påbörja vaccinering av barnen, men där tänker jag INTE sticka, utan då går vi till Infektion så får de göra det..


Nu börjar avresan att närma sig.. 22 dgr kvar, och nu är Taxfree-beställningen ivägskickad också.. Pirr, pirr!!! Och imorgon kan vi skriva ut biljetten.. TJOHO!!!

Av Sara - 1 augusti 2007 07:32

Augusti börjar bra med första lediga dagen på 10 dgr och dessutom strålande sol.. Iofs så kommer det säkert moln under dagen, men just nu är det kanon iallafall..


Idag ska jag inte göra mycket.. Ska sitta och ta det lugnt i solen, med en bra bok.. Ska påbörja Marian Keyes nya Är det någon där? Har precis läst ut  Utan onda aningar som jag fick av självaste författaren (tack återigen Jan-Sverre), och sedan Hatet. Bägge böckerna tar upp ämnen som idag, tyvärr, är vanliga i vårat samhälle.. Och eftersom jag älskar deckare och verklighetbaserade böcker, så var dessa 2 utlästa böcker ngt som föll mig i smaken..


 För övrigt så är det 3 veckor och 3 dgr kvar tills jag och M sätter oss på planet till Turkiet.. Ska åka förbi polisstationen på lördag och höra om passet är klart att hämta. Det ska bli såååå skönt att få komma bort ett tag från vardag och tristess.. Men visst kommer vi sakna barnen, men jag tror att det är oerhört viktigt för förhållandet att man faktiskt gör saker på egen hand, och inte helt lever i symbios med barnen...

Ovido - Quiz & Flashcards