Alla inlägg under mars 2008

Av Sara - 8 mars 2008 18:37

Just nu håller M på att spackla inne i A´s rum.. Själv har jag legat på soffan och sovit.. Det är inte ofta jag klagar över att jag känner mig hängig (ni vet det där typiska jag-är-mamma-och-kan-aldrig-vara-sjuk), men när jag har närmare 39 graders feber med en normal temp på 37 grader, då är jag mer död än levande.. Har ju haft feber i flera dgr, men trotsat detta och kört på här hemma.. Inte har jag tid att vara sjuk..

Men just nu så bara orkar jag inte göra ngt annat än ligga på soffan.. Och då får M spackla i A´s rum.. Har köpt tapeter på Bauhaus som är mörkt chokladfärgade.. Tror det blir snyggt till den andra tapeten som sitter i A´s rum som går i nougat-latte färg.. Så förhoppningsvis så kan vi få upp tapeterna imorron, och sen åka iväg och köpa nya lister till rummet.. Tror vi ska satsa på vanliga enkla vita golvlister, eftersom listerna i taket är vita och dörrfodret är vitt.. Däremot så sitter det lister vid golvet nu som är brunfärgade, men de ska bort.. När sen A´s rum är klart så återstår att ta tag i F´s rum, men där ska mamma hjälpa mig att sätta upp glasfiberväv för där ska vi måla, då det rummet är mycket större med snedväggar och annat tjafs..

Av Sara - 8 mars 2008 16:18

Har fått höra av min kära mamma att jag har en ny läsare.. Så jag hejjar väl på dig då, lilla pussgurkan..

Av Sara - 7 mars 2008 09:24

Så behöver det bli en till sväng till IKEA idag.. Kom ju på att vi har ingen bra förvaring i hallen för vantar, mössor och allt som kan tänkas behövas..

Ska också köpa en ny bokhylla till A, då hans gamla åkte till återbruket igår..


Igår slet vi ut garderoberna i A´s rum, och eftersom det inte är samma tapet bakom garderoberna som på övriga väggar, så måste vi fixa där inne.. Så idag ska det spacklas, och sen så ska det målas.. Antagligen blir det en vit fondvägg mot den brunbeiga tapet han har i rummet.. Nya lister behöver vi också sätta upp, då de som är där nu, inte gick bakom garderoberna.. Men det är sånt här som bara känns roligt att göra..


Vi har iallafall börjat komma iordning lite mer nu.. C har sovit i sitt rum inatt, och A i sitt.. Det är bara F som egentligen inte har ngt rum att sova i, så hon sover på en madrass uppe i allrummet.. Det är i hennes rum som alla kartonger och möbler står, så vi måste börja ta tag i den biten, så att vi kan börja renovera även i hennes rum.. Där är det ju tapeterna som är groteska, samt att det är stora fettfläckar där sängen har stått..

Av Sara - 6 mars 2008 14:33

Jag ska ALDRIG mer flytta.. Sliter som ett djur dag och natt med att packa upp alla 130 flyttkartonger.. Dessutom är det ett rum på övervåningen (F´s) som vi inte ska möblera, då vi ska sätta upp glasfiberväv och måla där inne.. Men jag ser iallafall ett slut på alla kartonger, även om det är många kvar.. Köket är iallafall nästan helt uppackat nu.. Det positiva med att vara med i ett sånt här program är att det är mycket som kan kastas.. Ska åka iväg till återbruket med ett lass gamla möbler, och det blir nog en vända till efter det..


Sen har jag ont i ryggen och i axlarna.. Tror att det är så att det dels är allt bärande av kartonger, men sen så har jag även åkt på feber.. Så kombinationen feber + flytt = fruktansvärt ont i kroppen är ingen hit..

Av Sara - 5 mars 2008 07:04

Alltså, jag är fortfarande helt mållös efter vi fick gå in i vårat hus igår.. Naturligtvis började jag gråta när jag klev innanför dörren, och M som är väldigt svår att få tyst på, tystnade totalt.. Hela nedervåningen ser totalt annorlunda ut, mot när vi var inne i huset sist.. Så jävla (ursäkta)fräscht och snyggt..


I hallen är det målat vitt på väggarna och nytt trägolv.. Dessutom har de tagit bort den gamla trappen upp på övervåningen och satt dit en ny som går i samma trästruktur och färg som golvet.. Mitt på väggen sitter en klocka där visarna är fästa direkt på väggen, och sen är det svarta mönster som är fastsatta på väggen som "klockbakgrund".. Det är svårt att beskriva, men det är sååå snyggt.. Nya klädhängare och skoställ i hallen.. Det är sååå svårt att förklara, och man måste se helheten..


I köket hade vi bett de att inte göra ngt eftersom vi gillar köket som det är.. Däremot hade vi fått ny rostfri kyl- och frys samt ny rostfri diskmaskin, då dessa som satt här var sen huset byggdes för 15  år sen.. I frysen sitter en ismaskin, och sen i kylen en sodastream.. Diskmaskinen är nån high-tech variant så jag måste verkligen läsa instruktionsboken till den.. Höll på att kissa på mig när jag satte på den, och den spelade en liten musiksnutt.. Men det allra häftigaste är att de har satt upp ett akvarium i väggen mellan vardagsrum och kök som säkert är 2 m brett och 1 m högt.. Fullt med olika fiskar och det är såååååå jävla coolt..


I vardagsrummet har de flyttat en vägg ett par decimeter, slängt upp nya tapeter, ny soffa, nytt vardagsrumsbord, nya bokhyllor, nya mattor.. Ja, allt är faktiskt nästintill nytt i vardagsrummet.. Dessutom satt det en 42" platt-tv på väggen och med tillhörande inspelningsbar DVD..


I vårat sovrum så var det också nya tapeter, och sen 6 nya garderober.. Dessutom hade de byggt en skjutdörr in till vardagsrummet, istället för att ha den väggen hel som det var från början.. Men det bästa av allt var att i sovrummet stod en Hästens-säng.. Kan säga att det är precis som i reklamen.. Har nog aldrig sovit så skönt tidigare, men vi ska få åka till Hästen och få en säng som är anpassad efter våra vikter.. Så det kommer att ske ett madrassbyte..


Jag är sååå tacksam att vi har fått vara med i det här programmet, och det ska verkligen bli superskoj att få se själva programmet om ngr veckor..

Av Sara - 3 mars 2008 16:28

Jaha, så var det sista natten innan vi får tillgång till huset.. Dessvärre så spökar det på vårat hotell, och rädd som jag är för spöken så har vi fått sova hos en bekant till familjen.. M drog ju till Göteborg igår, och kommer hem imorron.. Första dagen för M i urvalet till polishögskolan är nu avklarad, och imorron återstår samtal med psykolog för hans del..


Ska iallafall tala om för er vad det är som varit så hemligt..


Vi ska nämligen vara med i ett nytt inredningsprogram i stil med bygglov, roomservice osv som ska sändas på TV3 med start v 14.. Vi kommer enligt beräkningarna vara med som fjärde familj, vilket bör bli v 17. I 1 vecka har nu byggkillar och vår inredare roat sig med att ställa iordning vårat hem, och gud vet vad de har sysslat med.. Det ska iallafall bli oerhört spännande och nervöst att gå in i huset imorron.. Tankarna kretsar kring huset hela tiden, och att programmet sen ska sändas i TV har jag förträngt.. En sak är säker, och det man ska INTE tro på allt som sänds i TV.. Och detta säger jag nu, innan jag ens har sett programmet..

Ovido - Quiz & Flashcards