Alla inlägg under december 2007

Av Sara - 20 december 2007 17:10

Så är man i full gång och letar efter kurslitteratur.. Har fått tag på nästan hela kommande terminens böcker väldigt billigt, men var tvungen att köpa 2 böcker idag, eftersom jag gärna vill ha de i orginal.. De var allt annat än billiga då de kostade 500:-/st..


Har också fått schema för hur våren kommer att se.. Är schemalagd 2 dgr/vecka, vilket känns lagom. Har också skrivit ner vilka av mina turer som jag kan gå in och jobba.. Det blir inte så många/månad, ca 7-9 st.. Får ju inte tjäna för mycket heller, eftersom studielånet då minskar mer än vad det redan gör.. Har nämligen överskrivit fribeloppsgränsen med 20,000:-, vilket ger mig 10,000:- mindre i studielån jan-maj..


Var in till ICA Maxi idag för att storhandla inför julen.. Vet inte riktigt hur jag åstadkom en storhandling med jul och mat för januari inräknat för 2200:-.. Risken finns att vi behöver storhandla en gång till, för det fanns nämligen inte plats kvar i kundvagnen för mer mat.. Det bästa av allt var att jag var på ICA redan 08,15, och det var ungefär bara jag och 50 st till i butiken.. Kan däremot tänka mig hur det är där nu.. *ryser*

Av Sara - 17 december 2007 18:36

Så var det samtalet med chefen idag då.. Tycker att vi hade ett bra samtal, och hon tyckte att jag skulle tacka ja till platsen på Barnmorskeprogrammet, och att det andra skulle lösa sig, eftersom vi redan har personalbrist och den blir påtagligare när jag försvinner..


Men jag förklarade att jag har tänkt att jobba kvar mina kvällar och helger, samt att jag kommer till en början att gå in så mycket jag kan dagtid för att inte sätta de helt på pottkanten..


Så om ca 1 månad så påbörjar jag mina studier till barnmorska... TJOHO

Av Sara - 16 december 2007 17:02

Imorron är det dags för mig att prata med chefen om att jag vill ta tjänstledigt för att plugga till barnmorska.. Skänk mig styrketankar vid 13-tiden imorron..

Av Sara - 11 december 2007 07:30

Innan jag började läsa till sjuksköterska så drömde jag om att bli barnmorska, vilket var den enda anledningen till att jag sökte sjuksköterskeprogrammet.

Har hela tiden haft barnmorska som ett mål, som sedan av olika anledningar suddats ut lite i kanterna allt eftersom sjuksköterskeutbildningen fortskred.. Men hur hamnade jag inom psykiatrin då? Jo, psykiatri har också alltid intresserat mig, och det är verkligen intressant.. Men jag vet inte om det är ngt som jag vill jobba med resten av mitt liv..

I höstas när det var kaos på jobbet och jag bara ville därifrån, så slängde jag iväg en ansökan till barnmorskeprogramet.. Och igår kom svaret.. Jag har kommit in, och jag kan bli barnmorska om jag vill..

Men varför göra det enkelt för sig? Nej, då börjar vi vela igen, och mycket för att Micke har sökt polishögskolan, och vi ännu inte vet om han blir antagen eller inte förrän i maj.. En annan sak är att min chef inte kommer bevilja mig tjänstledigt med så här kort varsel, utan därför kommer jag troligen att behöva söka anstånd med studiestarten till i höst.. Kommer M in på polishögskolan, då tackar jag nej till platsen och söker igen när M är klar med sina studier.. Jag vet hur gärna han vill bli polis, och jag unnar verkligen honom det då.. Sen skulle ekonomin bli kärv med 2 heltidsstuderande, även om det skulle gå med vändande av varje krona.. Kommer M däremot inte in på polishögskolan, då kommer jag att tacka ja i höst.. Ekonomiskt blir det inte då så stor skillnad, eftersom jag kommer att ha kvar mina helger på jobbet samt vissa kvällar.. Men å andra sidan så har jag säkert ändrat mig till i höst, jag känner ju mig själv..

Av Sara - 10 december 2007 14:06

A har sen ngt år tillbaka haft väldiga bekymmer med sina fötter under hösten och vintern.. Han får sprickor på stortårna som är väldigt smärtsamma och sen så flagnar huden.. Jag mitt pucko har trott att det har berott på att han gått med blöta skor och strumpor, och har därför dagligen predikat om att han inte ska bli blöt om fötterna.. Men så föll poletten ner även hos mig, och jag har nu ställt diagnosen atopiska vinterfötter..


" Förändringarna består av ganska blek, torr, ibland lätt rodnad hud, med sprickor som ofta är mycket smärtsamma. I regel är främre trampdynan och särskilt stortån angripen, ibland även hälar. I motsats till fotsvamp ses mycket litet förändringar mellan tår. Det som oftast besvärar mest är hudsprickorna med smärta och ömhet, som försvårar deltagande i gymnastik och idrott. Ibland förekommer även klåda. "


Ringde nu till VC och ville ha recept på mjukgörande kräm, och fick istället en tid dit på torsdag.. De ville se fötterna på honom, och det kan de få göra..

Av Sara - 10 december 2007 10:51

Och hur spännande på en skala 1-10 låter artisterna som ska komma till Västerås i delfinalen? Typ 2 eller nåt i den stilen.. Varför hamnade E-type och The Poodles i Göteborg?


Alexander Schöld
Lasse Lindh
Sanna Nielsen
Rongedal
Andra generationen
Ola
The Nicole

Av Sara - 9 december 2007 12:39

Varför drar man på sig så mycket skit för? Har idag ägnat förmiddagen åt att rensa bort skräp på nedervåningen inför flytten om 1,5 månad, och det resulterade i 2 vändor med bilen till Återbruket. Kartonger som fortfarande är ouppackade sen vi flyttade hit för 2,5 år sen fick möta sitt öde på Återbruket. Har jag inte saknat de sakerna fram tills nu, så lär jag inte sakna de sen heller.


Dock kvarstår de värsta rummen, dvs barnens, vårat sovrum samt köket.. Nu ska här rensas ordentligt.. Bort med urvuxna kläder, gamla skor, trasiga leksaker osv.. Men jösses, vad skönt det är efteråt när allt skräp är borta.

Av Sara - 8 december 2007 08:36

Västerås regnigast i landet stod det att läsa på vår lokaltidnings hemsida..
Under fredagen mellan klockan 7 och 19 var Västerås regnigast i Sverige enligt SMHI, och jag har nog aldrig varit med om maken om mer ihållande regn.. Usch, såna dgr så är det inte roligt med hund..

Ovido - Quiz & Flashcards