Alla inlägg under juni 2007

Av Sara - 11 juni 2007 07:38

Är det nån mer än jag som är åskrädd? Jag är livrädd för åska, och vet inte varför jag är så rädd.. Tycker det är obehagligt med blixtar och muller.. Sommaren, som jag älskar, är egentligen en plågotid för mig, eftersom jag har mani på att kontrollera alla moln på himlen.. Och det som är allra värst är om jag är ensam hemma.. Börjar det åska då, så är jag beredd att lägga mig ner och dö.. Blir kallsvettig om de varnar på vädret för åska osv.. Kommer aldrig att glömma förra sommaren när jag var helt själv hemma och så
kommer jordens åskoväder.. Tom min granne som inte är rädd, blev lite
skakis..



Själv satt jag i ett hörn nere i källaren, höll för öronen, blundade och
grät.. Och var säker på att jag skulle dö av en hjärtattack eller nåt.. Det är helt sjukt, jag vet.. Jag brukar skratta åt min rädsla, men när sen åskan kommer, då skrattar jag verkligen inte..



Idag är F iväg på skolresa med klassen.. Det blev en tripp till Kolmården, och jag hoppas att de kommer få en underbar dag där. De är hemma ikväll vid 19-tiden igen. C har precis gått iväg till skolan, och slutar 12,40.. A och M sover, så det är väldigt lugnt och fridfullt här just nu.



Var ut på en promenad med Wilma vid 6,30-tiden.. Det gäller ju att passa på innan det blir så där fruktansvärt varmt, för då går jag inte många meter alls med henne, mest för hennes egen skull.. Tur att vi har en liten tomt som hon kan kissa på, om det skulle behövas.



I övrigt kommer min mamma hit idag, tillsammans med min systerdotter Elna.. Ska få lite blommor och sånt av mamma, så eftermiddan lär väl tillbringas med att plantera dessa. Och imorron är det skolavslutning som tjejerna ser framemot, mycket för att de då får ha sina nya kläder och skor. Har lovat att locka deras hår imorronbitti.. Det är ngt magiskt med sommaravslutningen.. Minns själv känslan av att ha 10 veckors ledighet.. I år får jag bara 3,5 vecka totalt..

Apropå semester, så är det 3 arbetsveckor kvar och sen äntligen ledigt i 2 veckor..




Av Sara - 8 juni 2007 21:06

Här är 2 kort från där vi bor..


1. Grannlängan bestående av 3 hus

2. Vårat hus


Och fråga mig inte varför bilderna blir suddigare när jag redigerat dem..


Av Sara - 8 juni 2007 08:08

Igår tröttnade jag på att sitta här hemma och bara svettas..


Så jag tog med mig A till Br-leksaker och köpte en pool.. Ingen stor grej, eftersom vi har lutande tomt(ska aldrig mer ha en lutande tomt), utan den rymmer 700 l.. 2 meter lång och 1,75 bred.. Räcker gott och väl till barnen att svalka sig i..

Dessutom tänkte jag i första hand på F och C som kommer vara ensamma hemma ngr timmar nästan varje dag.. Det är inte så kul för de att inte kunna svalka av sig, och till stora badet får de inte gå själva.. Fyllde den igår, så idag kan väl barnen kanske börja bada i den.. Det var ju lite kallt vatten i den igår *ler*


Tittar på termometern nu och det är nu 22 grader ute i skuggan, och klockan är bara 8.. Det är helt sjukt alltså.. Såg i tidningen att de varnar för åska idag..


Inte blev jag ledig i helgen heller.. Ska jobba imorron kväll samt söndag dag.. Finns inga sköterskor alls att få in.. Iofs så får jag kval samt att jag blir ledig på måndag istället.. Och på tisdag har jag semester, eftersom det är skolavslutning då..


Dessutom kom M hem från jobbet med en för tidig födelsedagspresent.. Tack så mycket för solstolen.. Nu får vi hoppas på en riktigt solig sommar.. Det enda som fattas nu är en torkvinda, och sen har jag allt som jag vill ha... Och som grädde på moset så kom nu dvd´n till bilen, så nu är M ute och testkollar på film *ler*..

Av Sara - 7 juni 2007 10:44

och idag och imorron så vabbar jag. A är ju alltifrån bra i sin krupp, och nu börjar också snuvan komma.. Är ledig i helgen, så allt som allt så har jag varit ledig i 5 dgr innan det är dags för mig att börja jobba på måndag igen.


Visserligen känns det ganska skönt att vara hemma och vabba med detta underbara väder, men som vanligt så kommer det dåliga samvetet fram.. Tänk att det ska vara så svårt att faktiskt känna att man gör ngt bra när man är hemma och vabbar.. Det är ju dock min lagliga rätt att vara hemma när mina barn är sjuka.. Men så tänker man på alla på jobbet som drabbas av att mitt barn är sjukt. Ja ja..


På lördag blir det grilla hemma hos A´s gudmor Jessica.. Det ska bli väldigt trevligt, och jag räknar med att det är jag som kommer få köra hem, då M och Peter säkert kommer dricka "nån" öl..

Av Sara - 6 juni 2007 21:07

Idag skulle jag och M åka till Erikslunds köpcentrum på eftermiddagen för att besöka Bauhaus.. När vi börjar närma oss så ser vi en megasvart rökpelare, och förstår genast att ngt brinner i närheten av där vi ska vara..

Och mycket riktigt.. Det brann rätt rejält kan man säga..


Och här kan man även läsa i vår lokaltidning

http://www.vlt.se/artikelmall.asp?version=445331


Av Sara - 6 juni 2007 04:24

Nu är A verkligen dålig i sin krupp/astma.. Började igår kväll, och har hållt igång hela natten.. Var lugnt under ngr timmar inatt, men nu är han i full gång igen.. Inhalerar och ger medicin.. Hoppas på en snabb effekt, så både han och jag får sova snart igen.. Det är faktiskt så att jag funderar på att åka in med honom till akuten..


30 min senare:

M är på väg hem från jobbet nu, och barnakuten är underättade om att vi är på väg in.. Det är ohållbart här just nu..

Av Sara - 5 juni 2007 12:27

Fy fan, jag höll på att få hjärtsnörp alldeles nyss.. Stod på gräsmattan och så ser jag ngt som jag TROR är ett visset löv precis vid mina tår.. Grejen är den att lövet HOPPAR!!! Gud, visste inte riktigt hur jag skulle bete mig, och det tog nog säkert 5 min innan "lövet" behagades hoppa bort från plattorna dit det flytt efter mitt lilla hysteriska utbrott.. Så jag fick snällt stå på gräsmattan och våndas och hysteriskt titta runt mina fötter utifall det skulle vara fler "löv" i närheten.. JAG HATAR GRODOR!! *ryser*

Av Sara - 4 juni 2007 22:27

Något lite annorlunda är på gång att ske i vår familj.. Ett för oss vuxna ganska lätt beslut, men det är inte riktigt så enkelt som att det bara är vårat beslut som gäller.. Det är även andra inblandade också..

Det här kommer att ta ett litet tag, men är beräknat att vara klart i sommar om allt går som planerat.. Återkommer senare i frågan, eftersom jag inte riktigt vill säga ngt innan det är klart.. Och OM det blir klart...

Ovido - Quiz & Flashcards