Alla inlägg under juni 2007

Av Sara - 17 juni 2007 22:24

Sedan lång tid tillbaka har mina föräldrar lovat A att han skulle få följa med de denna helg ner till Karlskoga för att få vara med och titta på racerbilar.. Så tidigt i lördagsmorse for de iväg, och hade dessutom F med sig.. A har haft otroligt roligt, och med hans bilintresse hade jag blivit förvånad om han inte hade uppskattat detta. Dock var det nog inte riktigt lika roligt för F´s del, men det visste hon om redan innan de åkte..



De sov i tält, men imorse så regnade det tydligen en hel del så redan vid 10 var de åter hemma igen..


Så igår hade vi bara 1 barn hemma.. Tänk vilken skillnad det blir.. Och vilken tid man har över, med bara 1 barn hemma istället för 3.. Men nu har C följt med mormor och morfar hem och jag ska hämta henne på tisdag när jag är ledig.. Och F sover hos en kompis, så nu är det bara A som är hemma..

Av Sara - 14 juni 2007 16:14

Slår ett slag för denna namninsamling om att vi sjuksköterskor kräver högre löner..



Av Sara - 14 juni 2007 11:32

Idag har vi haft, eller det håller på fortfarande, kungligt besök i form av prinsessan Victoria (stavar hon med c eller k förresten?) Hon är här för att våran lilla by firar 400 år, och det var nåt med byns största attraktion som hon skulle inviga.


C som är med i barnkören är där och sjunger för henne, och ska senare även äta lunch tillsammans med prinsessan.. Men jag tröttnade efter ett tag, så nu laddar jag upp lite kort här istället..


*uppdaterat*

Nu är besöket avslutad.. Tog ett kort när de sjöng avslutningssången för prinsessan.. C är tjejen med rosa kjol som står längst till vänster, så ni ser ju själva hur NÄRA hon stod prinsessan, vilket är det ändå hon pratar om nu..

Dessutom fick F ngt mod och gick fram till Victoria och gav henne en blomma.. Så hon har tagit prinsessan i hand, vilket hon lever på just för tillfället.. Tyvärr fick jag inget kort på det, för det var massor med folk runt omkring..


Av Sara - 13 juni 2007 21:58

Måste bara tipsa om en otroligt bra bok som jag påbörjade idag vid lunchtid och nu har läst ut.. Det gick verkligen inte att sluta läsa..


El choco skriven av Markus Lutteman.. Läs den!!!

Av Sara - 13 juni 2007 20:02

Jag blir tokig på mina barn.. Det kan inte finnas ngr andra syskon på denna jord som bråkar och gör varann illa så mycket som mina barn gör..

Jag skulle ringa till jobbet för att tala om att jag inte jobbar på fredag heller (har jordens förkylning), och det slutar med att jag är tvungen att lägga på för att A och F håller på att sparka på varann, vilket resulterar i en mistlursliknande A.. Men då flög faaan i mamma Sara..


Med barsk röst talade jag om att nu får det banne mig vara slut med såna här fasoner.. Jag måste kunna lämna mina barn ensamma för 1 minut utan att de nästan ska slå ihjäl varann.. Sen fick A och F klä av sig och gå och lägga sig.. Och dessutom utan att äta vattenmelon, som de istället fick höra mig och C dela på.. Då har F mage att skicka ett sms till M och tala om att jag var dum.. M ringde och frågade vad det var, och när jag fick reda på det här så omhändertog jag även hennes mobil, och sa att hon skulle vara jävligt glad om hon fick se den igen..


Ibland undrar jag varför jag satte mer än 1 barn till världen..

Av Sara - 13 juni 2007 09:23

Fick igår låna hem bibliotekets höstkatalog över kommande böcker.. Det kommer ges ut en mängd med bra bröcker under hösten.. Som bibliotikarien uttryckte sig: Det kommer bli en tuff höst för oss... Och jag som gillar verklighetsbaserade böcker, kommer få frossa ordentligt..

Har skrivit en beställningslista, som jag ska lämna in till biblioteket så att de får köpa hem böckerna allt eftersom de släpps...




JULI

  • När ingen annan ser - Duncan Fairhust.

Från 4 års ålder bar Duncan på en fruktansvärd hemlighet. Uppfostrad i ett hem där sjuka ritualer var en del av vardagen, blev Duncan manipulerad, retad och sexuellt utnyttjad av sin egen far. I ett desperat försök att slippa undan sin pappas förtryck försökte han vid 14 års ålder ta sitt eget liv. Till slut flydde han in i en kriminell värld fylld av alkohol och droger. När Duncan för 3 år sen såg sin far hand i hand med en liten pojke, bestämde han sig. Det handlade inte längre bara om honom, andra tvingades uthärda samma sal. Den 16 aug 2004 anmälde Duncan sin far för sexuellt utbyttjande av barn. Det här är hans berättelse.



  • Jag ska hitta dig - Joy Fielding

Jamie tycker att hon har funnit mannen i sitt liv när hon träffar Brad. Snart övertygar han henne om att följa med honom på en resa, men det tar inte lång tid förrän Brad förändras. Den romantiska resan urartar till en mardröm. När Brad berättar att han tänker söka upp sin fd fru och hennes lille son anar Jamie oråd. Det hon inte vet är att de numera lever under skyddad identitet och är livrädda att upptäckas.





AUGUSTI

  • Lyckans hjul - Kajsa Ingemarsson

I en liten stad i Mellansvergie bor 3 kvinnor: Miriam, Nina och Ellinor. De är i olika åldrar och skeenden av sina liv, och umgås mest på grannars vis. Livet i det idylliska villaområdet ter sig lugnt och till synes händelselöst, men när ett av husen i kvarteret säljs till en mystisk kvinna, rubbas balansen och de 3 grannarna förs samman genom detta yttre hot. När Miriams man Frank sedan oväntat lämnar henne för en annan, visar det sig dock att den nya grannen kommer att spela en avgörande roll inte bara för Miriam utan också för Nina och Ellinor.



  • Livstid - Liza Marklund

Sveriges mest kända polis hittas mördad i sin säng. Hans treårige son är spårlöst försvunnen. Polisens hustru, Julia, framstår snart som den skyldiga. Hon var där, hon hade motiv, och mordvapnet visar sig vara fullt med hennes fingeravtryck. efter en summarisk rättegång döms hon till livstids fängelse av en enig jury.

Men Julia hävdar sin oskuld. Det var inte hon. Det var en annan kvinna, en som hon aldrig sett förut, som mördade maken och kidnappade sonen. Ingen tror henne. Ingen - utom möjligen hennes bästa väninna Nina, som också hon är polis. Och kanske även Annika Bengtzon.

Annika är ytligt bekant med Julia och Nina. Nu misstänks Annika för en brand i sitt eget hus, och hon ser allt fler paralleller mellan sig själv och den livstidsdömda Julia. Thomas har lämnat henne och kräver vårdnaden om barnen. På Kvällspressens redaktion härskar kaos då nedskärningar innebär att många journalister ska sparkas. Annika flyr in i sitt arbete och undersöker den mördade Davids förflutna. Och om Julia talar sanning så återstår de fundamentala frågorna: Var är den treårige sonen och vem håller honom fången?





SEPTEMBER

  • Mias systar - Maria Eriksson

Mia Eriksson fick en fristad i USA, men ända sedan hon tvingades gå under jorden har hon stått i kontakt med medsystrar. Kvinnor som likt Mia själv slåss för sin och barnens överlevnad. Några av dem vill hon försöka hjälpa. Mia Eriksson berättar här om tre vanliga svenska kvinnors liv på flykt undan våldsamma män.

Veronika lever med misshandel och hot från sin fd pojkvän, men det är han som av tingsrätten ges vårdnaden om deras gemensamma son. När hon får pojken tillbaka blir konflikten livsfarlig.

Leila flyr den svenska småstaden samma dag hon ska gifta sig. 17 år gammal börjar hon sitt ensamma liv, utan familj och vänner.

Anette lämnar Sverige för USA i hopp om att kunna skapa ett nytt liv för sig och dottern. Men för att få stanna i landet måste hon ingå ett riskabelt skenäktenskap.



  • Gunillas man försvann - Gunilla Söderholm

Gunillas man Bengt försvann spårlöst den 1 feb 1991. Han lämnade Gunilla, deras 2-årige son Max och det barn som var på väg. Men han lämnade också skulder efter sig - flera miljoner kronor.

Från att ha levt ekonomisk trygghet, tvingades Gunilla gå till socialen för att få mat och kläder till barnen. När Bengt var borta i 10 år dödförklarades han. 3 år senare får Gunilla ett brev från Skattemyndigheten. Bengt lever.



  • Boven i mitt drama kallas kärlek - Unni Drougge

Unni lever ensam med sina 5 barn. Hon är etablerad författare, flitigt anlitad som föreläsare och har många vänner. Hon trivs med livet och har landat i tillvaron efter en uppslitande skilsmässa.

Så gör Samuel entré och de blir djupt förälskade. Han är ung och tillgiven men väldigt osäker och Unni vill hjälpa honom, hon anar bara inte till vilket pris. Utåt är de ett lyckligt par, men hemma är tillvaron allt annat än idyllisk. Samuels svartsjuka styr snart hela hennes liv. Bit för bit släpper hon taget om det viktigaste hon har: barnen, vännerna, skrivandet.



  • Flickan som inte fick finnas - Ethel Ericsson

När Ethel föds vägrar hennes mor att kännas vid henne. Alice, som lider av nervösa besvär och missbrukar alkohol och tabletter, kommer aldrig att kunna ta sin dotter till sig. Hån, kränkningar och fysisk misshandel blir flickans vardag under hela uppväxten. Ethel gör dock allt för att dölja vad som pågår. När hon är tretton år gammal orkar hon inte längre utan försöker ta sitt liv. Det här är berättelsen om Ethels första 13 år i livet.



  • Pappa utan barn - Stefan Blomgren

När Johan träffar Maria går hans dröm i uppfyllelse. Han får den familj han alltid velat ha. Men relationen utvecklas till en mardröm och vid skilsmässan gör Maria allt för att han inte ska få träffa sina barn. Till sist gör hon något Johan aldrig trodde var möjligt och vänder barnen mot deras far.



  • Tröstaren - Karin Wahlberg

En kvinna blir skottskadad en sen kväll i Lund. Veronika har jouren när kvinnan kommer in och operationen ser ut att bli framgångsrik. Men bara ngr timmar senare hittas kvinnan död i sin sjukhussäng. Veronika anmäls till sjukvårdens hälso- och ansvarsnämnd - kan hon ha gjort en felbedömning som kostat kvinnan livet, eller ligger det ngt betydligt mer bestialiskt bakom dödsfallet?



  • Skugga - Karin Alvtegen

Nobelpristagaren Axel Ragnerfeldt har allt han någonsin drömt om: respekt, ära och en plats i historien. Inget verkar kunna rucka på bilden av den store författaren. Men ibland kastar giganter tunga skuggor, och bland en avliden åldrings kvarlåtenskaper återfinns uppgifter som tycks tyda på att vägen till Axels erkännande och framgång kantas av svek, död och lögner ...



  • Övergiven - Anya Peter

Anya övergavs av sin mor och växte upp hos sin moster, som älskade henne. Trots detta var hennes barndom i den nya familjen långt ifrån lycklig. Hon misshandlades både psykiskt och fysiskt, men också sexuellt. Hon berättade vad hon utsattes för, vilket resulterade i att hennes morbror sattes i fängelse. När han avtjäntat sitt straff, ngr månader före Anyas 12-års dag, förlorade hon hela sin familj i ett slag. De dog inte, även om det lika gärna kunder ha varit så. De övergav henne. Det fanns ingen som brydde sig, så Anya levde som om inte heller hon gjorde det. Hon lärde sig att stänga av, och att inte låta ngn komma henne inpå livet. Hon trodde att hon hade jobbat sig igenom sina traumatiska upplevelser, att hon kommit över dem, men flera år senare rasade hennes tillvaro samman igen. Flera saker fick samtidigt ett abrupt slut: jobbet, förhållandet, pengarna - och hon blev hemlös, boendes i en bil på en skogsväg.





OKTOBER

  • Tid är allt jag har - Sunny Jacobs

År 1976 dömdes den då 27-åriga Sunny och hennes sambo Jesse felaktigt till döden för att ha dödat 2 poliser. Sunny tillbringade 5 år i isoleringscell i väntan på sin avrättning. Hennes enda livlina var den ström av brev som flöt mellan henne och Jesse. Genom dem fick hon kärlek, styrka och hopp om att sanningen snart skulle avslöjas. Hon vägrade att förlora hoppet, trots att staten hade tillåtit förfalskade vittnesmål i dömandet av henne och Jesse, och ignorerat gömda bevis och den verkligen mördarens erkännande.

År 1981 blev Sunnys straff minskat till livstid, men Sunny levde i skuggan av Jesses nära förestående avrättning. Hon sörjde också sina föräldrar, som dödats i en flygkrasch, och sina barn som hon förlorat kontakten med när de omhändertogs av staten. Trots detta kämpade Sunny för att bevisa sin oskuld. År 1992 blev hon till slut frikänd - 17 år efter att hennes prövning börjat. Men det var 2 år för sen för Jesse, som dött i en dåligt utförd avrättning som orsakade raseri världen över.





NOVEMBER

  • Utan onda aningar - Jan-Sverre Syvertsen

Tonje, 14 år, försvinner spårlöst på väg hem från handbollsträningen. Hon är som tonåringar är mest men har skaffat sig 2 farliga hobbyer - att chatta på Internet och att strippa inför webbkamera för den som betalar. Nu får hon betala priset för sina aningslösa tilltag.




Av Sara - 12 juni 2007 11:48

Nu har barnen äntligen sommarlov.. Lite bilder på mina sommartjejer... Och en på A..

Av Sara - 11 juni 2007 15:43

Av ngn anledning så blir jag alltid så kreativ och kommer på en massa idéer när det är varmt ute.. Och nu kom jag på projekt-göra-en-minirabatt mitt på gräsmattan på baksidan av huset (fast det är egentligen framsidan, om man kommer från vägen)..



Så jag satte igång att fixa och dona.. Det tog sin lilla tid, men nu är det klart.. Sen var ju mamma förbi här med blommor, så jag planterade tagetes och tigeröga där.. Detta resulterade i en mörkröd rygg.. Kan bara gissa mig till hur den kommer kännas senare ikväll.. Den ser inte mycket ut för världen, min lilla rabatt, men det ser väl bättre ut när blommorna växt till sig lite mer..


Visar även en bild på min systerdotter Elna, som jag avgudar nästan mer än mina egna barn...

Ovido - Quiz & Flashcards