Alla inlägg den 24 januari 2008

Av Sara - 24 januari 2008 19:09

har jag varit den här veckan.. Nåja, inte ensamstående på riktigt, men jag har iallafall varit helt själv med barnen.. M har varit på utbildning, och åkte i måndags morse.. Han kommer hem imorron, och han är efterlängtad kan jag säga.. Dels för att jag saknar honom som person och som min man .. Men även för att det ska bli skönt att få hjälp hemma..

Här har dagarna gått i ett hela tiden.. Hämta barn på fritids, jobba, skolan, skoluppgifter, laga mat, gå ut med hund, tvätta, städa osv osv osv.. Jag är helt sopslut, och skulle behöva minst 1 vecka att återhämta mig känns det som.. Som tur är så har jag F som hjälper till med mängder av saker.. Hon ser till så att syskonen kommer till skolan, och har även ställt upp och hämtat de flera ggr den här veckan..

En annan sak som är konstig är att barnen är otroligt lugna.. Det har inte varit särskilt mycket tjafs den här veckan.. Kan det vara så att de har vett att förstå att deras mamma har det jobbigt nog ändå med allt som är runt omkring? Tja, kanske..


BTW.. Imorron är det 1 vecka kvar tills vi får nycklarna till huset.. Men vi börjar ju inte flytta förrän i början av mars av olika anledningar som jag inte ska skriva här.. Lite privatliv vill jag ha, men ni som känner mig vet vad jag menar och syftar på..

Av Sara - 24 januari 2008 07:58

Så ska då första skoluppgiften lämnas in. Har läst en avhandling om barnmorskans yrkesutveckling, och så skulle vi skriva ner vad vi tyckte var den viktigaste kunskapen när det gäller utvecklandet av barnmorskeprofessionen.. Sånt här avskyr jag, men jag inser ju att det ingår att veta barnmorkeyrkets historia och hur det blev en profession..


Vi har haft besök av en barnmorska från förlossningen som har berättat om hur det är att jobba där, och idag kommer det barnmorskor från BB, MHV, gyn och ungdomsmottagningen för att berätta hur de har det på sina arbetsplatser.. Det ska bli oerhört intressant att få höra.. Eftersom jag jobbat på förlossningen så visste jag ju hur barnmorskans yrke är där..


På eftermiddagen ska vi arbeta i grupper om ämnet etik.. Vi ska få ett scenario som vi ska diskutera ur den etiska aspekten, och det ska bli intressant att se vad de andra i gruppen tycker..


Och sen är skolan slut för den här veckan..

Ovido - Quiz & Flashcards